Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-05-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
  • [02] ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΝΑΝ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΤΑΛΑΤ
  • [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

    Σύγκρουση ελληνικού και τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους στο νότιο Αιγαίο σημειώθηκε σήμερα.

    Σε διαρκή σύσκεψη βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τη λοιπή πολιτική ηγεσία και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά το περιστατικό.

    Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το συμβάν σημειώθηκε 15 μίλια νότια-νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

    Επίσης έγινε γνωστό, ότι ο Τούρκος πιλότος περισυνελέγη από το παναμέζικο εμπορικό πλοίο "Γκάζ Σέντσιουρι" της εταιρίας Γιαναμάρου, ιαπωνικών συμφερόντων.

    Το περιστατικό σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι και στην περιοχή βρέθηκε άμεσα, μέσα σε είκοσι λεπτά, ένα ελληνικό "σούπερ πούμα".

    Σημειώνεται ότι το τουρκικό αεροσκάφος δεν είχε καταθέσει σχέδια πτήσης (παράβαση FIR Αθηνών).

    Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αμπντουλάχ Γκιουλ εξέφρασε την ελπίδα να μην επηρεάσει αρνητικά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας η σύγκρουση των μαχητικών στην Ελληνίδα ομόλογο του Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία επικοινώνησε μετά το περιστατικό.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Αγκυρα, ο κ. Γκιουλ εξέφρασε τη λύπη του γιατί "ο Ελληνας πιλότος έχασε τη ζωή του κατά τη σύγκρουση" και πρόσθεσε ότι "προσπαθούμε να εμποδίσουμε τέτοια επεισόδια επεξεργαζόμενοι μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης``.

    [02] ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΝΑΝ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΤΑΛΑΤ

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης με επιστολή του ημερομηνίας 16 Μαΐου 2006 προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν αποκαθιστά την αλήθεια όσον αφορά τη διαστρέβλωση της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα της ομοσπονδιακής λύσης, από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

    Ο κ. Ταλάτ είχε πρόσφατα αποστείλει επιστολή μέσω της Τουρκίας στον Γενικό Γραμματέα, στην οποία παραποιούσε την αλήθεια, χρησιμοποιώντας κατά αποσπασματικό τρόπο δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο γαλλικό περιοδικό L` Express.

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος υποδεικνύει στον Γενικό Γραμματέα ότι την επιστολή, την οποία υπογράφει ο κ. Ταλάτ ως ``πρόεδρος`` του ψευδοκράτους, κυκλοφόρησε ως έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών η Τουρκία, μια χώρα που συνεχίζει να περιφρονεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και ειδικά τα ψηφίσματα 541 (1983) και 550 (1984) με τα οποία το Συμβούλιο θεωρούσε τη μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας ως νομικά άκυρη και καλούσε την απόσυρση της.

    [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σταύρος Δήμας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 25-26 Μαΐου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμη Ευθυμίου.

    Κατά τις επαφές του στην Κύπρο, ο κ. Δήμας θα γίνει δεκτός την Παρασκευή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Θα συναντηθεί επίσης την Πέμπτη το πρωί με τον κ. Ευθυμίου, ενώ το απόγευμα θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη στην παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων για αλληλοενημέρωση και συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν το περιβάλλον και την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

    Κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο, θα έχει επίσης σειρά επαφών με τον Υπουργό Εξωτερικών, πολιτικά κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

    Επίσης, την Παρασκευή, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος θα δώσει διάλεξη σε εκδήλωση που οργανώνει το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως στο ξενοδοχείο Χίλτον με θέμα τις Περιβαλλοντικές προκλήσεις για την Κύπρο και τον κόσμο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 23 May 2006 - 17:29:16 UTC