Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ Ε.Φ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ
  • [03] ΓΚΑΜΠΑΡΙ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΓΟΥΙΜΠΛΕΤΟΝ

  • [01] ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ Ε.Φ

    Ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς κατέπεσε και συνετρίβη σε χωράφι δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού, στο ύψος του σκυβαλότοπου της Αγίας Μαρινούδας.

    Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς τύπου MI35, το οποίο συνετρίβη ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

    Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο ένας χειριστής ήταν Ρώσος και ο άλλος Κύπριος.

    Ο Υπουργός Αμυνας Φοίβος Κλόκκαρης δήλωσε πως η σορός του Ρώσου εκπαιδευτή ανασύρθηκε από το σημείο συντριβής του μαχητικού ελικοπτέρου MI 35 της Εθνικής Φρουράς και διεξάγονται έρευνες για την ανάσυρση της σορού του πιλότου της Εθνικής Φρουράς από τα συντρίμμια.

    Πρόσθεσε πως αναμένεται εντός της ημέρας και κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας που θα συνδράμει στη διερεύνηση του δυστυχήματος.

    Σε δήλωση από το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου, ο κ. Κλόκκαρης είπε ότι ``σήμερα στις 9.18 είχαμε ένα ατύχημα με μαχητικό ελικόπτερο MI 35 της Εθνικής Φρουράς, το οποίο εκτελούσε σε αυτήν εδώ την περιοχή εκπαιδευτική πτήση κατά τη διάρκεια της οποίας επεσυνέβη το ατύχημα».

    Πρόσθεσε ότι «στο ελικόπτερο επέβαιναν πιλότος της Εθνικής Φρουράς και πιλότος της εταιρείας με την οποία έχει συμβληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να μας προσφέρει επιπλέον συμπληρωματική εκπαίδευση» και ανέφερε ότι «έχει ανασυρθεί η σορός του Ρώσου εκπαιδευτή και βρισκόμαστε στη διαδικασία ανεύρεσης της σορού και του πιλότου της Εθνικής Φρουράς».

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κλόκκαρης είπε ότι υπάρχουν διαδικασίες και πάγιες διαταγές που προσδιορίζουν τις επιτροπές οι οποίες διερευνούν τα ατυχήματα, επαναλαμβάνοντας ότι «επιπλέον, συμπληρωματικά ζητήσαμε τη συνδρομή του Υπουργού Αμυνας της Ελλάδας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και εντός της ημέρας θα είναι εδώ και συμπληρωματικά μέλη που θα συνδράμουν αυτή την επιτροπή».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε πως «είναι πρόωρο να αποδοθούν τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου» της Εθνικής Φρουράς στην Πάφο.

    Σε δηλώσεις στο ΓΕΕΦ, μετά από την ενημέρωση που είχε εκεί για το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι έχει ενημερωθεί για το συμβάν, ωστόσο «από τα πρώτα στοιχεία είναι δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχει βρεθεί το ένα πτώμα ενώ το άλλο ακόμα δεν έχει βρεθεί αλλά τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι ίσως είναι μέσα στα συντρίμμια του ελικοπτέρου».

    Εξέφρασε ``βαθύτατη λύπη για την τραγωδία που έπληξε πάλι την Εθνική Φρουρά και την Κύπρο``.

    [03] ΓΚΑΜΠΑΡΙ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Δύο χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα έχει ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο, από τις 6-9 Ιουλίου.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Γκαμπάρι, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ φθάνει την Πέμπτη, 6 Ιουλίου, στις 11.10 το πρωί, στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Στις 1500 θα έχει συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Την Παρασκευή, 7 Ιουλίου, ο κ. Γκαμπάρι θα έχει στις 08.30 δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 10 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, στα γραφεία του κόμματος.

    Στις 11, ο κ. Γκαμπάρι θα μεταβεί στη Βουλή για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια.

    Το Σάββατο, 8 Ιουλίου ο κ. Γκαμπάρι θα έχει συνάντηση στις 1215 με τον Χουσεϊν Οζγκιουργκούν, αρχηγό του Κόμματος Εθνικής Ενότητας στα γραφεία του ΚΕΕ στα κατεχόμενα, και στις 1300 θα έχει μια δεύτερη συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη κ. Ταλάτ.

    Ο κ. Γκαμπάρι αναχωρεί από την Κύπρο την Κυριακή, 9 Ιουλίου στις 0915 από το Αεροδρόμιο Λάρνακας

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΓΟΥΙΜΠΛΕΤΟΝ

    Τον Αυστραλό Λέιτον Χιούιτ, νούμερο έξι στον κόσμο, αντιμετωπίζει το απόγευμα ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής (νούμερο 18), στην προημιτελική φάση του βρετανικού Γουΐμπλεντον.

    Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κεντρικό γήπεδο του Γουϊμπλεντον μετά τον άλλο αγώνα για την προημιτελική φάση μεταξύ του Ελβετού Ροζέρ Φέντερερ (νούμερο ένα) και του Κροάτη Μάριο Αντσιτς (νούμερο 7).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 5 July 2006 - 11:29:25 UTC