Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΛΙΒΑΝΟΣ
  • [02] ΜΠΡΑΪΖΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΛΙΒΑΝΟΣ

    Για τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης ώστε να διευκολύνει τον εθελούσιο επαναπατρισμό πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων χωρών από την εμπόλεμη ζώνη, καθώς και για την άμεση δραστηριοποίηση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών τις διπλωματικές αποστολές που είναι διαπιστευμένες στην Κύπρο.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως κατά την ενημέρωση ζητήθηκε για την αρτιότερη και πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης στο Λίβανο, η συμβολή και ο συντονισμός των αντίστοιχων ομάδων Διαχείρισης Κρίσεων σε άλλες χώρες.

    Ο Πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων και ο Πληρεξούσιος Υπουργός, Προϊστάμενος του Τμήματος Προξενικών Υποθέσεων Ομηρος Μαυρομμάτης, ανέφεραν στους αρχηγούς ή εκπροσώπους των ξένων διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο ότι τα νόμιμα λιμάνια και αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται στη διάθεση της ανθρωπιστικής αυτής προσπάθειας.

    Τόνισαν, επίσης, ότι η διεθνής νομιμότητα και οι νόμοι του κράτους πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού και επεσήμαναν ότι λιμάνια και αεροδρόμια που δεν βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο της κυπριακής κυβέρνησης είναι παράνομα.

    Οι κύριοι Ζήνων και Μαυρομμάτης διαβεβαίωσαν τις διπλωματικές αποστολές ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να παρέχει κάθε διευκόλυνση και βοήθεια για τον επαναπατρισμό των πολιτών τους.

    Για το σκοπό αυτό έχει κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός ώστε όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες και βοήθεια να τεθούν στη διάθεση των υπηκόων ξένων χωρών που μεταφέρονται στην Κύπρο από το Λίβανο.

    Το επιχειρησιακό επιτελείο του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της Λάρνακας απ΄όπου γίνεται και ο σχετικός συντονισμός.

    [02] ΜΠΡΑΪΖΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Αρκετά θετικά στοιχεία όσον αφορά τις αρχές, τη βάση και το πλαίσιο λύσης του κυπριακού προβλήματος περιέχουν οι δηλώσεις του Αμερικανού Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα στη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Παράλληλα ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``η κυπριακή κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συνεργήσει σε νομιμοποίηση της παρανομίας``, εάν η θέση που επανέλαβε χθες ο κ. Μπράιζα για χαλάρωση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/Κ ``είναι απλός ψευδώνυμο μιας έμμεσης προσπάθειας για πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους``.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ``οι δικές μας θέσεις για το συγκεκριμένο θέμα έχουν επανειλημμένα διατυπωθεί`` και πρόσθεσε ότι ``εάν ο στόχος είναι να βοηθηθούν οικονομικά οι Τ/Κ και να περιοριστούν οι οικονομικές ανισότητες, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μπράιζα, προς αυτή την κατεύθυνση η κυπριακή κυβέρνηση με δική της πρωτοβουλία εφαρμόζει ήδη από καιρό σειρά μέτρων με ευεργετικές για τους Τ/Κ οικονομικές συνέπειες``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 19 July 2006 - 17:29:19 UTC