Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΟ
  • [02] ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΙΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
  • [03] OHE - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
  • [04] ΟΗΕ - ΕΓΚΕΛΑΝΤ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΟ

    Πέραν των 35.000 ξένων αφίχθηκαν μέχρι σήμερα το πρωί στην Κύπρο από το Λίβανο τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των επιθέσεων του Ισραήλ ενώ αναχώρησαν 23.000.

    Κληθείς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία αφίξεων από το Λίβανο και αναχωρήσεων από την Κύπρο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί αφίχθηκαν στην Κύπρο μέσω αεροδρομίων και λιμανιών συνολικά 35.023 ξένοι. Μέχρι τις 7 σήμερα το πρωί αναχώρησαν από την Κύπρο για άλλους προορισμούς συνολικά 23.000.

    Η μεγαλύτερη μάζα ανθρώπων που εγκατέλειψαν το Λίβανο είναι Αμερικανοί, Γάλλοι, Σουηδοί, Βρετανοί, Καναδοί και Αυστραλοί.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου είπε ότι στα όριά τους βρίσκονται οι υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά και το κύμα χιλιάδων ξένων υπηκόων που εγκαταλείπουν τον εμπόλεμο Λίβανο μέσω της Κύπρου.

    Ο κ. Θράσου είπε ότι η βοήθεια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κύπρο ειδικότερα σε σχέση με την παροχή αεροσκαφών για αναχώρηση χιλιάδων ξένων υπηκόων που έχουν εκκενωθεί από το Λίβανο προς τις χώρες προορισμού τους ``δεν ήταν η αναμενόμενη`` και πρόσθεσε ότι αναμένεται αύριο στην Κύπρο ο Επίτροπος για το Περιβάλλον Σταύρος Δήμας για αποτίμηση της όλης κατάστασης.

    [02] ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΙΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ

    Μέσω Κύπρου μεταβαίνει στο Ισραήλ σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, η οποία απηύθυνε έκκληση για "επείγουσα εκεχειρία" στο Λίβανο, προειδοποιώντας ταυτοχρόνως πως οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει κατ` αρχήν να επιλύει τα αίτια της διαμάχης.

    Η κ. Ράις θα έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς πριν μεταβεί στη Ρώμη για τη διεθνή σύνοδο με θέμα το Λίβανο.

    [03] OHE - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Σε διεθνή έκκληση για προσφορά επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα στο Λίβανο θα προβεί σήμερα από τη Βηρυτό, όπου βρίσκεται ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Γιαν Εγκελαντ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Μπράιν Κέλι.

    Ο κ. Εγκελαντ θα επιστρέψει απόψε στην Κύπρο προκειμένου να μεταβεί αύριο στο Ισραήλ, στην προσπάθειά του για διάνοιξη ``ανθρωπιστικών διαδρόμων``, προκειμένου να φτάσει βοήθεια στις αποκλεισμένες περιοχές του Λιβάνου.

    Ο κ. Κέλι είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη ξεκίνησαν τη φόρτωση στο πλοίο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού ``Σιρόκο`` στη Λάρνακα, προμηθειών όπως νερό, ιατρικό υλικό, μερίδες φαγητού και καύσιμα για την Δύναμη του ΟΗΕ που βρίσκεται στο Λίβανο. Διευκρίνισε όμως ότι οι προμήθειες αυτές δεν έχουν να κάνουν με την ανθρωπιστική βοήθεια που αναμένεται να αποστείλει ο ΟΗΕ στους πληγέντες στο Λίβανο.

    [04] ΟΗΕ - ΕΓΚΕΛΑΝΤ - ΚΥΠΡΟΣ

    Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη «των Ηνωμένων Εθνών προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό για την βοήθεια που προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν στις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που έρχονται στην Κύπρο από τον Λίβανο», εξέφρασε ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για ανθρωπιστικά θέματα Γιαν Εγκελαντ.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξή του στην Κύπρο ο κ. Εγκελαντ ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο «ως βάση για μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Λίβανο και προς το Ισραήλ» και σημείωσε πως «έχει ήδη διευθετηθεί η πρώτη ασφαλής δίοδος δια θαλάσσης από την Κύπρο προς τη Βηρυτό».

    Ο κ. Εγκελαντ ανέφερε ότι βρίσκεται σε αποστολή εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν και θα «τη Δευτέρα θα απευθύνει από τη Βηρυτό διεθνή έκκληση για προσφορά επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας για τους επόμενους τρεις μήνες, ικετεύοντας» όπως είπε χαρακτηριστικά τη διεθνή κοινότητα να δώσει στα Ηνωμένα Έθνη ικανοποιητική βοήθεια» ώστε να προσφερθεί στις εκατοντάδες χιλιάδες των Λιβανέζων αμάχων που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ιατροφαρμακευτική βοήθεια, αντίσκηνα, φαγητό και νερό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 24 July 2006 - 9:29:23 UTC