Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-07-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΟ
  • [02] ΛΙΛΛΗΚΑΣ - ΡΑΙΣ
  • [03] ΟΗΕ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
  • [04] ΕΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΟ

    Κατά χιλιάδες εξακολουθούν να καταφθάνουν στην Κύπρο οι ξένοι διαφόρων εθνικοτήτων που εγκαταλείπουν το Λίβανο για να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

    Στα λιμάνια της Λάρνακας και της Λεμεσού καθώς και στο αεροδρόμιο Λάρνακας γίνεται το αδιαχώρητο από τις χιλιάδες των ξένων υπηκόων που φθάνουν με πλοία από τη Βηρυτό και αναχωρούν με αεροπλάνα προς άλλους προορισμούς.

    Η Κύπρος αποτελεί τη μόνη σανίδα σωτηρίας για τους κατατρομαγμένους ανθρώπους που εγκαταλείπουν το γειτονικό Λίβανο. Σχολεία και αθλητικά κέντρα στην πόλη της Λάρνακας έχουν μετατραπεί σε προσωρινούς χώρους υποδοχής των ξένων υπηκόων μέχρι που να διευθετηθεί η αναχώρησή τους από το νησί.

    Ταυτοχρόνως η Κύπρος έχει μετατραπεί σε βάση και συντονιστικό κέντρο προώθησης διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας προς το δοκιμαζόμενο λιβανικό λαό.

    [02] ΛΙΛΛΗΚΑΣ - ΡΑΙΣ

    Η Κύπρος αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις για να μεταβεί στο Λίβανο και στη συνέχεια στο Ισραήλ για συνομιλίες με Λιβανέζους, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες για την κρίση στη Μέση Ανατολή.

    Στο αεροδρόμιο Λάρνακς είχε σύντομη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της Γιώργο Λιλλήκα στον οποίο η κ. Ράις εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της χώρας της για την ``αξιοσημείωτη συνεργασία`` μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Κύπρου για την απομάκρυνση των ξένωνς υπηκόων από το Λίβανο.

    Ο κ. Λιλλήκας διαβεβαίωσε την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι η Κύπρος θα εξακολουθήσει να θέτει στη διάθεση των ξένων κυβερνήσεων τόσο την υποδομή όσο και τα μέσα που διαθέτει για τον εθελούσιο επαναπατρισμό των υπηκόων τους.

    [03] ΟΗΕ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικά θέματα Γιαν Εγκελαντ δήλωσε ότι «η Κύπρος διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο» στην προσπάθεια του διεθνούς οργανισμού για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο.

    Είπε πως το λιμάνι Λεμεσού θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για πλοία τροφοδοσίας τα οποία θα πηγαίνουν στη Βηρυτό και ελπίζουμε ότι παρόμοια πλοία θα πηγαίνουν στην Τύρο στο νότο και στην Τρίπολη στο βορρά.

    [04] ΕΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Φθάνει σήμερα στην Κύπρο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας, ως αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας, για να εκτιμήσει την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε με την άφιξη δεκάδων χιλιάδων πολιτών ξένων χωρών από το Λίβανο στην Κύπρο.

    Ο Επίτροπος της ΕΕ θα παρακαθήσει σε σύσκεψη με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα και τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων στο λιμάνι της Λάρνακας για το θέμα της κρίσης στο Λίβανο.

    Τον καθοριστικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον απεγκλωβισμό των ξένων υπηκόων, που εγκατέλειψαν το Λίβανο, εξήραν οι χώρες της ΕΕ, κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων (ΚΟΡΕΠΕΡ) των κρατών μελών στις Βρυξέλλες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 25 July 2006 - 9:29:35 UTC