Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-08-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
  • [02] ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ
  • [03] ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΝΑΜΜΑ ΚΕΡΙΩΝ
  • [04] ΟΗΕ ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι έρευνες για διαλεύκανση της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου στο Γραμματικό, όταν αεροσκάφος της εταιρείας «Ήλιος» έπεσε και συνετρίβη παρασύροντας στο θάνατο και τα 121 άτομα που επέβαιναν σαυτό, «πρέπει να γίνουν με το νόμο και την τάξη διαφορετικά θα είναι άκυρο το πόρισμα».

    Σε δηλώσεις ύστερα από το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου στο Γραμματικό που έγινε στο Παραλίμνι, ο Πρόεδρος είπε ότι «όπως είχε υποσχεθεί από την πρώτη ημέρα του δυστυχήματος η υπόθεση θα διερευνηθεί εις βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Αυτό είχα πει και αυτό γίνεται» και πρόσθεσε πως «όλα θα πρέπει να γίνονται νόμιμα και καλά για να μην ακυρώνεται η διαδικασία».

    Ερωτηθείς εάν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των ερευνών ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε ότι «δεν είναι κάτι που μπορούμε να επισπεύσουμε. Έχει χρονικά όρια που καθορίζει ο νόμος, δικαιούνται οι δικηγόροι να κάνουν τις ενστάσεις τους». Πρόσθεσε ότι «όλα πρέπει να γίνουν με το νόμο και την τάξη διαφορετικά θα είναι άκυρο το πόρισμα».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να δώσεις συμπόνια σε έναν που υφίσταται μια τέτοια τραγωδία. Ελπίζω ο Θεός να δώσει παραμυθία», κατέληξε.

    Του μνημοσύνου στο Παραλίμνι το οποίο έχασε 12 κατοίκους του, που είναι και τα περισσότερα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, προέστη ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος ενώ επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης.

    Στην ομιλία του ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι «τα θύματα της τραγωδίας άφηναν πίσω τους συγγενείς, ορφανά παιδιά και φίλους και ταυτόχρονα ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο πόνος ήταν και είναι αβάσταχτος για όλους αλλά ανείπωτος για τους συγγενείς που έχασαν τα προσφιλή τους πρόσωπα».

    Ανέφερε πως «μετά από διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες και με τη βοήθεια της κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα, προωθήθηκε με γρήγορους ρυθμούς το έργο της ανεύρεσης των θυμάτων της τραγωδίας.

    Πέραν από τις τότε ευχαριστίες μας προς την ελληνική κυβέρνηση» είπε «με την σημερινή ευκαιρία, εκφράζω ξανά τις ευχαριστίες μας για την αμέριστη ηθική στήριξη, την υλική και άλλη βοήθειά της που προσέφερε προς τους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, την κυβέρνηση και στην Κύπρο στο σύνολο της».

    Η δοκιμασία για ολόκληρη την Κύπρο από το αεροπορικό δυστύχημα είναι «μεγάλη» σημείωσε ο κ. Γαβριηλίδης προσθέτοντας ότι η μοίρα στάθηκε «ιδιαίτερα σκληρή για το Παραλίμνι» αφού 12 πολυαγαπημένα πρόσωπα από τρεις οικογένειες είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

    «Γνωρίζω πολύ καλά το δυσαναπλήρωτο κενό που νοιώθετε από την απώλεια των αγαπημένων σας» είπε απευθυνόμενος στους συγγενείς των θυμάτων ο πρώην Υπουργός. «Δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο. Δεν αρκεί η ανθρώπινη βοήθεια για να μαλακώσει την οδύνη σας. Μόνο ο Θεός μπορεί να απαλύνει το πόνο σας και να γαληνέψει τη ψυχή σας».

    Μετά το μνημόσυνο ο Επίσκοπος Κύκκου κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για την εκκλησία του Ευαγγελιστή Μάρκου η οποία θα ανεγερθεί στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

    [02] ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

    Τελέστηκαν σε όλες τις εκκλησίες της ελεύθερης Κύπρου τα μνημόσυνα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του Γραμματικού.

    Συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του Γραμματικού μεταβαίνουν την Κυριακή στην Ελλάδα, όπου θα τελεστεί το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο των αγαπημένων τους, μετά τη συντριβή του αεροπλάνου της Helios Airways που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 121 ανθρώπων.

    Το μνημόσυνο θα τελεστεί την Δευτέρα στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στη Νέα Μάκρη, και θα συλλειτουργήσουν ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο Μητροπολίτης Μεσογέας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

    Μνημόσυνο θα τελεστεί την ίδια μέρα και στο παρεκκλήσι Αγίας Παρασκευής και Παναγίας στη Μοσφιλωτή, που ανεγέρθη εις μνήμη των θυμάτων.

    [03] ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΝΑΜΜΑ ΚΕΡΙΩΝ

    Σχηματίζοντας με κεριά τον αριθμό 121, όσα και τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων πραγματοποίησαν στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα, εκδήλωση εις μνήμη των θυμάτων.

    Περίπου 100 - 150 άτομα, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ευρώπης και άναψαν ένα κερί στην μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα όταν αεροσκάφος της εταιρείας «Ηλιος» έπεσε και συνετρίβη στο Γραμματικό.

    Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία και στην Πλατεία Δικαστηρίου στη Λεμεσό.

    [04] ΟΗΕ ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

    Τρία ναυλωμένα αεροσκάφη του Γραφείου του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που περιέχουν ανθρωπιστική βοήθεια 116 τόνων για το Λίβανο, έφθασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Η ανθρωπιστική βοήθεια αναμενόταν να φορτωθεί στη συνέχεια σε πλοίο το οποίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Λάρνακας για τη Βηρυτό στις 13 Αυγούστου.

    Οπως ήδη ανακοινώθηκε, τα Ηνωμένα Εθνη αποφάσισαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια από θαλάσσης προς το Λίβανο μέσω Κύπρου, λόγω της συνεχιζόμενης δυσκολίας που αντιμετωπίζουν στη διανομή της βοήθειας μέσω αέρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 13 August 2006 - 11:29:14 UTC