Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΓ ΟΗΕ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΝ
  • [03] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Σε ανασκόπηση των εξελίξεων στο κυπριακό προέβησαν, στη διάρκεια ημίωρης συνάντησης που είχαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε στους δημοσιογράφους μετά τον τέλος της συνάντησης ότι ανέφερε στο ΓΓ ότι σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η τουρκική πλευρά πιθανόν να εξετάσει θετικά τη σύσταση των ομάδων εργασίας.

    «Και ελπίζουμε αυτή η δήλωση να μην οδηγήσει σε άλλες συζητήσεις για ορολογίες και λεπτομέρειες και τελικά να οδηγήσει σε σύντομη έναρξη της λειτουργίας των επιτροπών», είπε.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι συμφωνεί απολύτως με αυτό που του είπε ο κ. Ανάν, πως «ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν πλήρεις συνομιλίες εκτός αν προηγηθεί καλή και σωστή σε βάθος προετοιμασία των θεμάτων ουσίας που είναι και το αντικείμενο των συζητήσεων. Σ αυτό το θέμα ήταν κατηγορηματικός ο ΓΓ».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον ΓΓ «για όλες τις προσπάθειες που έχει καταβάλει στη διάρκεια της θητείας του για να προωθήσει λύση του κυπριακού. Διαπιστώσαμε πως έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις για το σχέδιο που είχε υποβληθεί. Ο ΓΓ, είπε, για μένα το σχέδιο από την ώρα που έχει απορριφθεί από τη μία κοινότητα είναι δεσμευτικό για μένα και είναι το τέλος του σχεδίου».

    Η συνάντηση αυτή πιθανόν να είναι η τελευταία μεταξύ των δύο ανδρών, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η θητεία του Κόφι Ανάν. Ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν εξέφρασε προς τον ΓΓ την ελπίδα να τον ξαναδεί πριν αποχωρήσει, ο κ. Ανάν του είπε, «αν παρουσιαστεί η ευκαιρία, γιατί όχι».

    Σε ερώτημα αν κάποτε στο μέλλον θα αποδέχονταν τον Κόφι Ανάν ως υψηλού επιπέδου μεσολαβητή στο κυπριακό, χωρίς να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα, εξέφρασε την εκτίμησή του στις προσπάθειες του απερχόμενου ΓΓ.

    Ο κ. Ανάν, όπως είπα, «με πολλή επιμονή και με πολλές προσπάθειες, προσπάθησε να προωθήσει λύση του κυπριακού και πρέπει να αναγνωριστεί η ειλικρινής του προσπάθεια, άσχετα αν αυτή δεν κατέληξε στα αποτελέσματα που αναμέναμε».

    Στη συνάντηση παρών ήταν και ο αναπληρωτής ΓΓ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, με τον οποίο ο κ. Παπαδόπουλος είχε και χωριστή συνάντηση.

    Σε ερώτημα αν οι επαφές μαζί του αφορούσαν σε τρόπους με τους οποίους τα Η,.Ε, να διευκολύνουν περαιτέρω τη διαδικασία, ώστε να υπάρχει και η θετική ανταπόκριση της τ/κ πλευράς, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως ο κ. Γκαμπάρι «ήταν στην συνάντηση με τον ΓΓ και άκουσε από τον ίδιο επανάληψη ότι πρέπει να συσταθούν οι ομάδες εργασίας για τα θέματα ουσίας, για να προετοιμάσουν καλά το έδαφος προτού επιχειρηθεί διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο. Οπως και οι τεχνικές επιτροπές».

    Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως δεν έχει ζητηθεί από πλευράς μας συνάντηση με την αμερικανική πλευρά, ενώ επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε από την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, για τη συνάντησή της με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Αμπτουλάχ Γκιούλ.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΓ ΟΗΕ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΝ

    Την ανάγκη επίδειξη ευελιξίας από όλους τους ενδιαφερόμενους στο Κυπριακό, υπογράμμισε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ανέφερε ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.

    Ερωτηθείς για τη συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον κ. Ανάν, ο Εκπρόσωπος του ΓΓ είπε πως «συζήτησαν το Λίβανο, όπου ο ΓΓ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τον κεντρικό ρόλο της Κύπρου στη διάρκεια της λιβανικής κρίσης».

    [03] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Παρουσία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Μιχαηλίδη και άλλων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτών και φορέων της πόλης και επαρχίας Λεμεσού δίνεται την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου στις 20:30 η εκκίνηση του Ράλι Κύπρος 2006.

    Η πανηγυρική τελετή που θα λάβει χώρα στην περιοχή της Επίχωσης σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη του 12ου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, του μεγαλύτερου γεγονότος που φιλοξενεί η Κύπρος σε ετήσια βάση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 19 September 2006 - 19:29:17 UTC