Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΗΕ
  • [02] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΤΡΟΦΙΜΑ
  • [03] ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΗΕ

    Το περιεχόμενο της απάντησης της τουρκοκυπριακής πλευράς είχε θετικό τίτλο, όχι όμως και αντίστοιχα θετικό περιεχόμενο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στην έδρα του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η ε/κ πλευρά έχει αποδεχθεί στο σύνολό της την πρόταση Μόλερ, ενώ για τις συναντήσεις που έχουν γίνει των εκπροσώπων των δύο κοινοτήτων με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, ανέφερε ότι «δεν έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος».

    Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στο περιθώριο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ιδιαίτερα στη συνάντησή του με το ΓΓ Κόφι Ανάν.

    «Ισως είναι η τελευταία μας συνάντηση πριν αποχωρήσει», είπε, επισημαίνοντας ότι τον ευχαρίστησε για όσα έχει κάνει για το Κυπριακό.

    Αναφορικά με τα ευρωτουρκικά, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε πως δεν είναι η Κύπρος που προκαλεί προβλήματα στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, σημειώνοντας πως η Κύπρος ήταν από τις πρώτες χώρες που την υποστήριξαν.

    Ομως, υπογράμμισε, η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ και της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει είναι υποχρέωση κάθε υποψήφιου μέλος.

    Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε και σε ερώτηση ξένου ανταποκριτή για την υπόθεση του λεγόμενου παραστρατιωτικού κυκλώματος και τους λόγους παραίτησης του υπουργού Αμυνας.

    [02] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΤΡΟΦΙΜΑ

    Πρόγραμμα κατάρτισης υπαλλήλων κρατών μελών και τρίτων χωρών, ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν τους απαιτούμενους ελέγχους για την ασφάλεια των τροφίμων, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, μετά από εισήγηση του Επιτρόπου για την Υγεία και την Προστασία Καταναλωτή Μάρκου Κυπριανού, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με τίτλο «Καλύτερη κατάρτιση για ασφαλέστερα τρόφιμα».

    Ο κανονισμός 882/2004 για τη διενέργεια επίσημων ελέγχων της συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία περί ζωοτροφών και τροφίμων, ο οποίος άρχισε να ισχύει τον Ιανουάριο του 2006, επιβάλλει αυστηρές απαιτήσεις όσον αφορά τους ελέγχους στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές που διατίθενται στην αγορά της ΕΕ. Ορίζει επίσης ότι οι αρχές ελέγχου πρέπει να έχουν υψηλό επίπεδο ικανότητας και εξειδίκευσης. Προκειμένου να καθοριστεί πιο εναρμονισμένη προσέγγιση των ελέγχων, ο κανονισμός προβλέπει επίσης την οργάνωση μαθημάτων κατάρτισης από την Επιτροπή σε επίπεδο ΕΕ.

    [03] ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

    Δύο μήνες πριν την συντριβή του μοιραίου «Μπόινγκ» της «Ηλιος», ετήσια έκθεση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) εντόπιζε τέσσερα άλυτα ευρήματα που αφορούσαν την εταιρεία, τα οποία ωστόσο χαρακτηρίζονταν μη σημαντικά, σύμφωνα με τον λειτουργό επιθεώρησης πτητικών επιχειρήσεων στο ΤΠΑ, Φώτη Μιχαήλ.

    Καταθέτοντας σήμερα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για το αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου, 2005, υπό τον Παναγιώτη Καλλή, ο κ. Μιχαήλ, είπε ότι τα τέσσερα αυτά ευρήματα δεν επηρέαζαν σοβαρά την ασφάλεια πτήσεων.

    Σε ερώτηση του συνηγόρου της «Ηλιος» Δημήτρη Αραούζου κατά πόσον τα τέσσερα ευρήματα θα μπορούσαν να συνδεθούν με πτώση αεροσκάφους, εάν η αιτία ήταν η αποσυμπίεση, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.

    Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε όμως πως όταν μια εταιρεία δεν τηρεί πρόγραμμα εσωτερικού ελέγχου, ή πάσχει από έλλειψη προσωπικού, τότε οι παράγοντες αυτοί μπορεί μεν να μην επηρεάζουν άμεσα την ασφάλεια πτήσεων, αλλά «σε βάθος χρόνου μπορεί και να την επηρεάσουν».

    Στην ετήσια έκθεσή του για την εταιρεία «Ηλιος», τον Ιούνιο του 2005, ο Τζιμ Τέιλορ, επιθεωρητής στον Τομέα Πτητικών Επιχειρήσεων του ΤΠΑ, σημείωνε ότι τέσσερα `μη σημαντικά` ευρήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, τα οποία έπρεπε να τύχουν επιδιόρθωσης, άλλα εντός 14 ημερών και άλλα εντός 2 μηνών.

    Η εταιρεία συμμορφώθηκε τελικά με τις υποδείξεις του κ. Τέιλορ μετά το αεροπορικό δυστύχημα, το Σεπτέμβρη του 2005.

    Οι πρώτες αναφορές του κ. Τέιλορ στα τέσσερα ευρήματα έγιναν σε έκθεση που συνέταξε ύστερα από επιθεώρηση που διενήργησε στον τομέα πτητικών επιχειρήσεων της ``Ηλιος`` τον Μάρτη του 2005.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 20 September 2006 - 17:29:18 UTC