Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η άρση της απομόνωσης των Τ/Κ δεν έχει σχέση με τις προσπάθειες που γίνονται για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου για επέκταση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ στα δέκα νέα κράτη μέλη, και πρόσθεσε πως αυτό για την ε/κ πλευρά είναι θέμα αρχής, το οποίο υποστηρίζει πλήρως και διακηρύσσει η ΕΕ.

    Ανέφερε ακόμα ότι το θέμα της Αμμοχώστου βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και ένα περίπου χρόνο, συζητείται σοβαρά και είναι ένα θέμα το οποίο έχει αποδεχθεί και η Ευρώπη. Επανέλαβε επίσης ότι όλες οι προσπάθειες πρέπει να διαχωρίζουν την εφαρμογή των υποχρεώσεων της Τουρκίας έναντι της ΕΕ από οτιδήποτε θα γίνει για το Βαρώσι

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος μιλούσε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από 10ημερο ταξίδι στη Φινλανδία και τις ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη προσφώνησε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και είχε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού Κόφι Ανάν, τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι και ηγέτες διαφόρων χωρών, στους οποίους ανέπτυξε τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ερωτηθείς για τη διπλωματική πρωτοβουλία που έχει αρχίσει η φινλανδική προεδρία της ΕΕ για τερματισμό της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/Κ με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί η κρίση μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ σε σχέση με τη μη υλοποίηση των υποχρεώσεων της στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι "είναι αλήθεια ότι η Φινλανδία είχε αρχίσει μια νέα πρωτοβουλία".

    Πρόσθεσε πως η χώρα αυτή "αποδέχεται τις δικές μας θέσεις και τις θέσεις της Ευρώπης", ότι δηλαδή "οι υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι της Ευρώπης είναι ανεξάρτητες, αυτόνομες και δεν εξαρτώνται από τις εξελίξεις που θα γίνουν στο Κυπριακό".

    Είπε, επίσης, ότι υπάρχει και η απόφαση της 26ης Απριλίου του 2004 της ΕΕ η οποία μιλά για μέτρα για άρση της "απομόνωσης" των Τ/Κ με τρόπο ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωση και ενοποίηση της οικονομίας, και σημείωσε πως "η άρση της απομόνωσης των Τ/Κ δεν έχει σχέση με τις προσπάθειες που γίνονται για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου".

    Τα δύο αυτά θέματα είναι χωριστά, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι "για μας είναι θέμα αρχής το οποίο πλήρως υποστηρίζει, δέχεται και διακηρύσσει η ΕΕ και όλοι οι λειτουργοί της".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 22 September 2006 - 15:29:21 UTC