Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-09-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΟΗΕ - ΟΜΙΛΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Πραγματοποιούνται την Κυριακή, ύστερα από 29 χρόνια, εκλογές για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Κύπρου.

    Τέσσερα μέλη της Ιεράς Συνόδου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αρχιεπισκοπικό θώκο: Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος.

    Την αποκλειστική ευθύνη για διενέργεια των αρχιεπισκοπικών εκλογών έχει η Εκκλησία της Κύπρου.

    Οι κάλπες θα ανοίξουν στις δέκα το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία και θα κλείσουν στις έξι το απόγευμα με διάλειμμα μιας ώρας, από τη μια μέχρι τις δύο το μεσημέρι.

    Εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα δοθεί παράταση σε κάποια εκλογικά κέντρα και μετά τις έξι.

    Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (Κύπριοι και αλλοδαποί) που έχουν ηλικία άνω των 18 ετών και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των ψηφοφόρων της κοινότητας ή της ενορίας στην οποία ανήκουν.

    Ο δρόμος για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές άνοιξε στις 17 Μαΐου 2006 στο Σαμπεζί της Γενεύης, όταν η Διευρυμένη Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την τιμητική παύση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η άρση της απομόνωσης των Τ/Κ δεν έχει σχέση με τις προσπάθειες που γίνονται για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου για επέκταση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ στα δέκα νέα κράτη μέλη, και πρόσθεσε πως αυτό για την ε/κ πλευρά είναι θέμα αρχής, το οποίο υποστηρίζει πλήρως και διακηρύσσει η ΕΕ.

    Ανέφερε ακόμα ότι το θέμα της Αμμοχώστου βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και ένα περίπου χρόνο, συζητείται σοβαρά και είναι ένα θέμα το οποίο έχει αποδεχθεί και η Ευρώπη. Επανέλαβε επίσης ότι όλες οι προσπάθειες πρέπει να διαχωρίζουν την εφαρμογή των υποχρεώσεων της Τουρκίας έναντι της ΕΕ από οτιδήποτε θα γίνει για το Βαρώσι

    [03] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΟΗΕ - ΟΜΙΛΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να πράξει ό,τι είναι δυνατό για να επιτύχει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διαβεβαίωσε η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    «Αγωνιζόμαστε για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που θα φέρει την ειρήνη και την ευημερία στο νησί. Στόχος μας παραμένει μια λύση στην οποία θα συμφωνήσουν οι δύο κοινότητες, χωρίς διαιτησία και στενά χρονοδιαγράμματα, η οποία θα εγκριθεί μετέπειτα με δημοψηφίσματα. Σε αυτές τις προσπάθειες είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ολόψυχα την υποστήριξή μας», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 23 September 2006 - 9:29:17 UTC