Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-10-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ
  • [02] ΗΛΙΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε φόρμουλα που να εξαιρεί την επιστροφή των Βαρωσίων αλλά και να συνδέει το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα με την πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής, προσθέτοντας ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφευχθεί η κρίση είναι να υλοποιήσει η Αγκυρα τις υποχρεώσεις της.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών, ο κ. Πασιαρδής δήλωσε ακόμη ότι «αναμένουμε και πιστεύουμε ότι η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία που τελικά θα υποβληθεί, θα είναι και ακριβής και αντικειμενική».

    Απαντώντας σε δημοσιεύματα σε σχέση με προσχέδιο της έκθεσης προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάτι ενώπιον της, σημειώνοντας πως η Κομισιόν έχει ήδη ενώπιον της τις θέσεις και τις εισηγήσεις της κυπριακής κυβέρνησης όσον αφορά το περιεχόμενο που επιβάλλεται να έχει το τελικό κείμενο και κυρίως έχει ενώπιον της τα ίδια τα γεγονότα, τα οποία ασφαλώς δεν είναι δυνατόν ούτε να παραβλεφθούν ούτε να παρακαμφθούν.

    Ο κ. Πασιαρδής αναφέρθηκε σε έντονη και συστηματική προσπάθεια για εξεύρεση μιας συμβιβαστικής φόρμουλας που θα απέκλειε τη δημιουργία κρίσης στις ευρωτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας πως «ο ασφαλέστερος τρόπος για την αποφυγή μιας τέτοιας κρίσης είναι να συμμορφωθεί πλήρως η Τουρκία με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε».

    [02] ΗΛΙΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

    Η Επιτροπή Διερεύνησης του τραγικού αεροπορικού ατυχήματος της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό ανέστειλε την ακροαματική διαδικασία ενόψει της δημοσιοποίησης του τελικού πορίσματος για τα αίτια της πτώσης του Μπόιγκ της ΗΛΙΟΣ, αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο καταθέσεων προ της έκδοσης του πορίσματος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Συμβάντων, υπό τον Ακριβό Τσολάκη.

    Η Επιτροπή, αφού μελετήσει το πόρισμα, θα προχωρήσει και στην κλήση του επόμενου κύκλου μαρτύρων.

    ``Ο κύκλος των μαρτύρων οι οποίοι θα κληθούν πριν από την έκδοση του τελικού πορίσματος της Επιτροπής Τσολάλκη έχει κλείσει``, ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής ο επικεφαλής της Παναγιώτης Καλλής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 2 October 2006 - 13:29:21 UTC