Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-10-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΗΕ - ΛΙΒΑΝΟΣ
  • [02] ΟΛΙ ΡΕΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΗΕ - ΛΙΒΑΝΟΣ

    Χωρίς καμμία ένσταση και αφού προηγουμένως συζητήθηκαν και απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία τροπολογίες του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο και τη διάθεση εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς για χρήση από ευρωπαϊκές και άλλες δυνάμεις.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από το Υπουργείο Αμυνας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το ψήφισμά του με αριθμό 1701, που εγκρίθηκε στις 11 Αυγούστου 2006, αποφάσισε την ενίσχυση της δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο και στις 16 Αυγούστου 2006 η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρόταση για συμμετοχή της στη Δύναμη με δύο αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς και τη διάθεση σε ευρωπαϊκές και άλλες δυνάμεις εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς.

    Με την απόφασή της, η Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Υπουργικού Συμβουλίου και το όλο σκεπτικό που την συνθέτει, εγκρίνει τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καλώντας συνάμα την εκτελεστική εξουσία να ενημερώνει το σώμα για το όλο θέμα με εξαμηνιαίες περιοδικές εκθέσεις.

    [02] ΟΛΙ ΡΕΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, η πρόταση της φινλανδικής προεδρίας και γενικότερα τα θέματα διεύρυνσης της ΕΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο του γεύματος εργασίας που παρέθεσε η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη προς τιμήν του Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης Ολι Ρεν.

    Ο κ. Ρεν σε δηλώσεις του επεσήμανε πως η φινλανδική φόρμουλα είναι το μόνο χαρτί στο τραπέζι, εκφράζοντας ικανοποίηση που και η Ελλάδα στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης, κάλεσε και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, λέγοντας ότι μπορεί για αρκετό καιρό να είναι η τελευταία ευκαιρία να εξευρεθεί λύση ώστε να αρχίσει μια σοβαρή διαδικασία για την επανένωση της Κύπρου.

    Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ ποιες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις που επεξεργάζεται η Επιτροπή στην περίπτωση που η Τουρκία δεν εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Αγκυρας μέχρι το τέλος του 2006, ο Επίτροπος είπε πως απομένει ακόμη χρόνος στην Τουρκία προκειμένου να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της, παρατηρώντας ότι θα ήταν καλύτερα αν είχε γίνει αυτό από χθες ή πέρυσι. Ανέφερε ότι δεν επιτρέπει στον εαυτό του την πολυτέλεια να σκέφτεται σχέδια Β, Γ ή Δ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 20 October 2006 - 9:29:27 UTC