Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-10-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΟ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΔΗΚΟ
  • [03] ΜΟΛΕΡ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • [04] ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

  • [01] ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΟ

    Ο Μάριος Καρογιάν εξελέγη νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αφού έλαβε 4.579 ψήφους παγκύπρια, ποσοστό 62,8% και ο ανθυποψήφιός του Νίκος Κλεάνθους 2.818 ψήφους, (ποσοστό 37,2%).

    Ο κ. Καρογιάν είναι ο τρίτος κατά σειρά Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΔΗΚΟ

    Συγκλονιστικές, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» και σχετίζονται με έκθεση για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας του 1974.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο πλαίσιο της διεξαγόμενης διαδικασίας για την ανάδειξη του 3ου Προέδρου του ΔΗΚΟ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα που αναφέρεται σε έκθεση της εταιρείας στρατηγικών αναλύσεων και μελετών Defense and Foreign Affairs Strategic Policy» σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια των ετών 1984 και 1988, Ε/Κ και Ελληνες στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν κατά την εισβολή του 1974, κατέληξαν στα μυστικά βιομηχανικά εργαστήρια του τουρκικού στρατού».

    Ο Πρόεδρος είπε πως δεν έχει ενημέρωση για την έκθεση, δεν γνωρίζει ποιος την ετοίμασε και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προβεί σε σχόλια αναφορικά με κάτι που δεν γνωρίζει.

    [03] ΜΟΛΕΡ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

    Την ανησυχία των Ηνωμένων Εθνών για τις πρόσφατες αρνητικές συζητήσεις όσον αφορά την χρηματοδότηση από τον Οργανισμό στο παρελθόν δικοινοτικών δραστηριοτήτων, εξέφρασε ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κ. Μόλερ προειδοποίησε για τον κίνδυνο ότι αυτό μπορεί να υπομονεύσει την δέσμευση και θέληση των Κυπρίων και από τις δύο κοινότητες να ενδυναμώσουν τις σχέσεις και την δικοινοτική συνεργασία στο νησί.

    [04] ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Σε λύση φαίνεται να οδηγείται το θέμα με τα όσα διαμείβονται για τους οφικιάλιους ύστερα από την Εκτακτη Σύνοδο της Ιεράς Συνόδου που συγκάλεσε για τη Δευτέρα ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

    Σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης για το Ραδιομαραθώνιο στους κήπους του Μετοχίου Κύκκου, ο Αρχιμανδρίτης Ησαϊας Κυκκώτης είπε πως κατά την αυριανή Σύνοδο, ``αν είναι σωστές οι πληροφορίες που έχουμε λάβει - περιμένουμε την επισημοποίηση των ονομάτων από την Ιερά Σύνοδο - ούτως ώστε αν τυχόν να υπάρχουν ενστάσεις που μπορεί και να μην υπάρχουν, αυτά τα ονόματα να είναι κατοχυρωμένα κι έτσι την τελική ημέρα της εκλογής να μην έχουμε καμία εκκρεμότητα``

    Ο Αρχιμανδρίτης Ησαϊας είπε πως ``μητέρα όλων των αρετών είναι η διάκριση και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Αγιος Τοποτηρητής επέδειξε την αναγκαία διάκριση για την λύση αυτού του προβλήματος``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 22 October 2006 - 17:29:24 UTC