Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-10-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ
  • [02] ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ

    Δεν είναι ικανοποιητικό βάθρο αισιοδοξίας το γεγονός ότι η Τουρκία δεν απέρριψε της ιδέες της φινλανδικής Προεδρίας της ΕΕ, δήλωσε από τη Λεμεσό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας δηλώσεις περί αισιοδοξίας από τη μη απόρριψη των ιδεών που κατέθεσε η φινλανδική Προεδρία.

    Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως πρόκειται για ιδέες και όχι πρόταση και πως δεν μπορεί ο ίδιος να πει τι θα ακολουθήσει, «γιατί η εφαρμογή ή όχι των ιδεών εξαρτάται και από την Τουρκία».

    «Με την φιλανδική προεδρία που έδειξε πάρα πολύ καλή και εποικοδομητική διάθεση βρίσκομαι σε επαφή τουλάχιστον εδώ και δυο μήνες, οι επαφές είναι συχνές, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, δεν είναι θέμα που θα αποφασίσει ως διαιτητής η φινλανδική προεδρία, είναι θέμα που πρέπει να βρεθεί συναίνεση από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας», πρόσθεσε.

    Είπε πως όταν ο ίδιος ακούει δηλώσεις ότι είμαστε αισιόδοξοι γιατί δεν το έχει απορρίψει η Τουρκία, «λυπούμαι, αυτό για μένα δεν είναι ικανοποιητικό βάθρο αισιοδοξίας».

    ``Εάν πέραν του ότι δεν το απορρίπτουν, υπάρχει άλλη παρασκηνιακή διαβεβαίωση ότι έχουν θετική διάθεση;`` διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτό θα φανεί στην πράξη.

    Ερωτηθείς τι πρέπει να περιμένει άλλο στο Κυπριακό ο λαός, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως «ο κυπριακός λαός θα πρέπει να σκεφτεί αν είχαμε δεχθεί το σχέδιο που απόρριψε, που θα εφαρμοζόταν σε 21 χρόνια, εξαρτώμενο από την καλή βούληση της Τουρκίας, αν είχε δυνατότητες να επιβιώσει, όταν τώρα με ρητή, σαφή ανάληψη υποχρεώσεων αρνείται να συμμορφωθεί».

    [02] ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    Ο Πρεσβευτής της Φινλανδίας στην Κύπρο Risto Piipponen δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για μια συμφωνία επί των προτάσεων της φινλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει δουλειά ακόμη να γίνει, αλλά με τη θέληση των εμπλεκομένων πλευρών υπάρχει ευκαιρία να εξευρεθεί λύση.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ύστερα από τη συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Piipponen είπε ότι για το θέμα θα μπορούσε να αναφέρει τη δήλωση που έκανε πριν δύο ημέρες ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας ότι είναι αισιόδοξος σε σχέση με την κατάσταση και πρόσθεσε ότι η δήλωση αυτή ``αντανακλά καλά την κατάσταση``.

    Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι πρόβαλε τις θέσεις της ε/κ πλευράς στο θέμα και πρόσθεσε ότι ο Φιλανδός Πρεσβευτής ``άκουσε με πολλή κατανόηση τους προβληματισμούς και τις θέσεις που ανέπτυξα``.

    Είπε ακόμη ότι δεν έχουν τελειώσει οι διαβουλεύσεις επί των προτάσεων της φινλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ``καταβάλλονται προσπάθειες ίσως επιτευχθεί συμφωνία πριν την 8η Νοεμβρίου, που είναι ο χρόνος υποβολής της έκθεσης προόδου`` για την Τουρκία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 27 October 2006 - 17:29:20 UTC