Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ ΑΝΑΝ ΚΟΝΔΥΛΙ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ
  • [03] ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΝΑΡΚΕΣ

  • [01] ΟΗΕ ΑΝΑΝ ΚΟΝΔΥΛΙ

    Την έγκριση ποσού 639.500 δολαρίων για την κάλυψη των εξόδων που θα προκαλέσει ο πιθανός διορισμός Ειδικού Αντιπροσώπου του για την Κύπρο, αλλά και του προσωπικού υποστήριξης για τις ανάγκες της σύστασης των 15 τεχνικών επιτροπών και των 20 ομάδων εργασίας εμπειρογνωμόνων, βάσει της συμφωνίας της 7ης Ιουλίου, ζητά με έκθεσή του προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Κόφι Ανάν.

    Το καθαρό ποσό μετά τις κρατήσεις ανέρχεται σε 571.000 δολάρια, εκ των οποίων τα 334.000 θα διατεθούν για τον ειδικό αντιπρόσωπο και τους συνεργάτες του, 101.800 για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ουσιαστικά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μέρος της συνολικής συμφωνίας, 124.700 για μετακινήσεις, 6.600 για επικοινωνίες και για διάφορα γραφικά είδη 4.000. Για την κάλυψη των κονδυλίων θα γίνει μεταφορά μη χρησιμοποιηθέντος ποσού ύψους 375.000 δολαρίων, από τον προϋπολογισμό του 2006.

    Στην έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αν το επιτρέψουν οι εξελίξεις στη νήσο, το 2007, ο ΓΓ ίσως αποφασίσει να διορίσει Ειδικό Αντιπρόσωπο για να φέρει σε πέρας την αποστολή καλών υπηρεσιών, με στόχο την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του κυπριακού.

    Πέραν των τεχνικών επιτροπών, όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις επί των θεμάτων ουσίας, ο στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία πάνω σε οκτώ θέματα.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

    Η κυβέρνηση της Αρμενίας επιθυμεί μια γρήγορη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις επιθυμίες του κυπριακού λαού και της ηγεσίας του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Κοτσαριάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση και επίσημες συνομιλίες που είχε ο Πρόεδρος της Αρμενίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κοτσαριάν επεσήμανε ότι η πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ μπορεί να επηρεάσει τις αρμενο-τουρκικές, δηλώνοντας ότι η χώρα του ενδιαφέρεται πολύ για τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση, δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις, υπογραμμίζοντας ότι το βέτο «ανήκει σε εκείνους που δεν θέλουν να ληφθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας».

    [03] ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΝΑΡΚΕΣ

    Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, καταστράφηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος αποναρκοθέτησης, οι δύο τελευταίες νάρκες στην περιοχή της Λευκωσίας, στην παρουσία ξένων Πρεσβευτών και άλλων επισήμων.

    Στις 11.30 ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ και ο Αντριους Ράσμπας, εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέβησαν σε μια συμβολική πράξη, προκαλώντας την έκρηξη των δύο τελευταίων ναρκών στη Λευκωσία, στη νεκρή ζώνη στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    Το πρόγραμμα αποναρκοθέτησης άρχισε πριν δύο χρόνια και χρηματοδοτείται σε πολύ μεγάλο μέρος από την ΕΕ η οποία έχει προσφέρει ήδη 5 εκατ. ευρώ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 23 November 2006 - 10:29:19 UTC