Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-11-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΑΓΩΜΑ
  • [02] ΕΔΑΔ - ΦΩΚΑ - ΑΙΤΗΣΗ
  • [03] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΕΚΤΑΦΕΣ
  • [04] ΗΛΙΟΣ - ΔΡΑΚΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΑ

  • [01] ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΑΓΩΜΑ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Τετάρτη να εισηγηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ το πάγωμα οκτώ κεφαλαίων που σχετίζονται με την τελωνειακή ένωση, στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Αγκυρας.

    Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρία της Κομισιόν, ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ Ολι Ρεν είπε ακόμη ότι η Επιτροπή εισηγείται επίσης από τα υπόλοιπα κεφάλαια που θα ανοίγουν να μην κλείνει κανένα, μέχρις ότου η Τουρκία τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

    ``Η EE είναι μια κοινότητα δικαίου, η αποτυχία εκπλήρωσης νομικών υποχρεώσεων δεν μπορεί να παραμένει χωρίς συνέπειες``, ανέφερε ο κ. Ρεν, ανακοινώνοντας την απόφαση της Κομισιόν.

    Ο κ. Ρεν τόνισε ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση τρένων, αλλά μια καθυστέρηση.

    [02] ΕΔΑΔ - ΦΩΚΑ - ΑΙΤΗΣΗ

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την προσφυγή της Ελένης Φωκά, η οποία ήγειρε θέματα κακοποίησης και παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης της, παραβίαση του δικαιώματος της να ζει στο σπίτι της στην Αγία Τριάδα και γενικά της ιδιωτικής της ζωής, και καταδίωξη λόγω της καταγωγής της και των θρησκευτικών της πεποιθήσεων.

    Οπως ανακοίνωσε ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης, δικηγόρος της κ. Φωκά, η απόφαση λήφθηκε στις 9 Νοεμβρίου και του κοινοποιήθηκε την Τρίτη.

    Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει ότι το ΕΔΑΔ δεν αποδέχτηκε για μια ακόμη φορά τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι δεν ευθύνεται η ίδια για τα θέματα που καταγγέλλει η αιτήτρια και επιβεβαιώνει ότι είναι η Τουρκία η οποία έχει υπό τον έλεγχο της τα κατεχόμενα. Επίσης, το ΕΔΑΔ δεν αποδέχθηκε ότι υπάρχουν στα κατεχόμενα αποτελεσματικά και νόμιμα μέτρα τα οποία όφειλε να είχε λάβει η αιτήτρια προτού προσφύγει στο ΕΔΑΔ.

    [03] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΕΚΤΑΦΕΣ

    Αρχές του 2007 αναμένεται να επιστραφούν λείψανα αγνοουμένων που έχουν εκταφεί και θα έχουν ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης διαδικασίας που ξεκίνησε η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (DEA), σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με το έργο αυτό.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, το Τρίτο Μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους Κριστόφ Ζιρόντ χαιρέτισε θερμά τη στήριξη που προσφέρουν η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά στη ΔΕΑ, καλωσορίζοντας παράλληλα τη δέσμευσή τους για πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου που επιτελείται.

    Απαντώντας σε ερώτηση για χώρους όπου διενεργούνται εκταφές, εξήγησε ότι τα μέλη της ΔΕΑ, και από τις δύο κοινότητες, έχουν εντοπίσει σε χάρτες διάφορους χώρους όπου πιστεύεται ότι έχουν ταφεί άτομα. Ακολούθως, πρόσθεσε, η ΔΕΑ με συναινετικές διαδικασίες αποφασίζει τι μέλλει γενέσθαι με τα όσα έχει ενώπιόν της.

    Μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί 70 σκελετοί στο ανθρωπολογικό εργαστήρι, που βρίσκεται στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, και έχουν γίνει εξετάσεις σε 60 λείψανα, ενώ αναμένεται να γίνει και περαιτέρω επιστημονική εξέταση με τη μέθοδο του DNA, με στόχο την οριστική ταυτοποίηση των λειψάνων.

    [04] ΗΛΙΟΣ - ΔΡΑΚΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΑ

    Η ένταση ήταν στο αποκορύφωμα της από την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό Αττικής, από τους συγγενείς των θυμάτων που κατέκλυσαν την αίθουσα για να ακούσουν την μαρτυρία του Εκτελεστικού Προέδρου της πρώην εταιρείας ``ΗΛΙΟΣ`` Ανδρέα Δράκου.

    Με την είσοδο του στην αίθουσα όπου γίνεται η διαδικασία, οι συγγενείς αντιμετώπισαν τον κ. Δράκο με χαρακτηρισμούς όπως ``φονιά``, ``δολοφόνε``, ``μας σκότωσες τα παιδιά μας``.

    Στην κατάθεση του ενώπιον της Επιτροπής, ο κ. Δράκος είπε σήμερα πως ήταν υπεύθυνος για την στρατηγική της εταιρείας, την ανάπτυξη και διεύρυνση του στόλου της.

    Σημείωσε πως η εταιρεία δεν είχε έλλειψη οικονομικών πόρων, προσθέτοντας ότι δεν είχε σε γνώση του εκθέσεις του Βρετανού Συμβούλου του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας Τζιμ Τέιλορ που μιλούσε περί του αντιθέτου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 29 November 2006 - 14:29:19 UTC