Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-12-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [02] ΚΤ - ΕΠΙΤΟΚΙΑ
  • [03] ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ - ΕΕ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή για τη Ρουμανία, όπου θα εκτελέσει επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση των Προέδρων της Βουλής και της Γερουσίας της χώρας, Bogdan Olteanu και Nicolae Vacaroiu, αντίστοιχα.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Χριστόφιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Traian Basescu και θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τους Προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, καθώς και ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη.

    [02] ΚΤ - ΕΠΙΤΟΚΙΑ

    Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα βασικά επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, κατά τη σημερινή της συνεδρία.

    Ανακοινώνοντας την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, ο Διοικητής της ΚΤ Χριστόδουλος Χριστοδούλου είπε πως η Επιτροπή σημείωσε ότι οι διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις δεν έχουν διαφοροποιηθεί ουσιωδώς από την τελευταία συνεδρία της στις 20 Οκτωβρίου 2006, ώστε να υπαγορεύουν, όπως είπε, στο παρόν στάδιο, μεταβολή στα εγχώρια επιτόκια.

    Τα βασικά επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή το επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης (main refinancing operations repo rate), και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (Lombard) και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων (Overnight Deposit Facility), παραμένουν αμετάβλητα στο 4,50%, 4,50% και 2,50%, αντίστοιχα.

    [03] ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ - ΕΕ

    Ενας στους δέκα Ευρωπαίους έχει κάποιου είδους αναπηρία, που σημαίνει ότι τουλάχιστον 80 εκατομμύρια άνθρωποι στις 46 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης ζουν με ένα τέτοιο πρόβλημα, είτε αυτό είναι σωματικό, είτε πνευματικό, είτε ψυχολογικό.

    Και αυτοί οι αριθμοί είναι οι πλέον συντηρητικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης που εκδόθηκε με την ευκαιρία της Παγκόμιας Ημέρας Αναπήρων μεθαύριο Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου.

    Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις για να τιμήσει το στόχο που είναι η πλήρης και ισότιμη απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η συμμετοχή στην κοινωνία των αναπήρων ατόμων.

    Ενωρίτερα αυτό το χρόνο η εξ Υπουργών Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε ένα δεκάχρονο σχέδιο δράσης (2006-2015) για το θέμα της αναπηρίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 1 December 2006 - 14:29:19 UTC