Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-12-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΟΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε σήμερα ότι η Κύπρος δεν έχει ένσταση να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των αποτελεσμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, σε περίπτωση που η Τουρκία υποβάλει γραπτώς την πρότασή της για άνοιγμα ενός λιμανιού και ενός αεροδρομίου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι αν υποβληθεί γραπτώς η τουρκική πρόταση, τότε και η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβάλει τα δικά της αιτήματα τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την πλήρη υποστήριξή της στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη συνομιλιών για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, εξέφρασε η Προεδρία της ΕΕ, μετά τις συζητήσεις στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

    Στην ανακοίνωση της η Προεδρία χαιρετίζει ``τη θετική ανταπόκριση των ηγετών της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην επιστολή του Βοηθού Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Γκαμπάρι για εφαρμογή της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου``.

    Η Προεδρία τονίζει την ανάγκη ``για γρήγορη έναρξη αυτής της προπαρασκευαστικής εργασίας ώστε να επαναρχίσει η αποστολή καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών χωρίς αχρείαστη καθυστέρηση``.

    Επίσης ενθαρρύνει τις δυο κοινότητες να διασφαλίζουν ότι θα επικρατήσει το κατάλληλο κλίμα που θα βοηθήσει στην επιτυχία αυτής της διαδικασίας.

    [03] ΟΗΕ - ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

    Κοντά σε συμφωνία επί του προσχεδίου ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ βρίσκονται τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ των ΗΕ.

    Διπλωματική πηγή δήλωσε ότι μετά τις διαβουλεύσεις που έγιναν και τις παρατηρήσεις που δόθηκαν στους Βρετανούς και τους Αμερικανούς από τα υπόλοιπα τρία μέλη, έχει αρχίσει μία παρασκηνιακή διαβούλευση για το λεκτικό του ψηφίσματος, το οποίο βρίσκεται σε καλό δρόμο.

    Οι διαφωνίες είχαν εκφραστεί στο πρώτο άρθρο του προοιμίου όπου υιοθετείται η έκθεση του Γενικού Γραμματέα - και στο πέμπτο άρθρο του διατακτικού, όπου ετίθετο χρονοδιάγραμμα μέχρι το πρώτο τετράμηνο του 2007 για την ολοκλήρωση του έργου των επιτροπών εμπειρογνωμόνων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 13 December 2006 - 10:29:20 UTC