Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-12-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΕ
  • [03] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ
  • [04] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΝΕΟ ΜΑΣΤΕΡ

  • [01] ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ

    Θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα απασχολήσουν τη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που αρχίζει σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή το μεσημέρι. Την Κύπρο εκπροσωπεί στη σύνοδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Οι 25 θα συζητήσουν μεταξύ άλλων θέματα που άπτονται της διεύρυνσης, της ενσωμάτωσης νέων μελών, της μετανάστευσης και αλλαγές στον τρόπο λήψης αποφάσεων σε θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων.

    Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, με δεδομένη την ομοφωνία που επιτεύχθη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο θέμα της Τουρκίας όπως έχει καταγραφεί στα συμπεράσματα, δεν αναμένεται να ανοίξει εκ νέου συζήτηση για το περιεχόμενο των συμπερασμάτων σε ότι αφορά το περί Τουρκίας απόσπασμα.

    Ως έχουν τα πράγματα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι στη διήμερη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι ``25`` θα περιλάβουν μια σύντομη αναφορά η οποία θα σημειώνει την υιοθέτηση από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξαν οι Υπουργοί Εξωτερικών.

    Εξάλλου οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν μάλλον απίθανο να υποβληθεί εκ μέρους της Τουρκίας γραπτή πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε συνέχεια της προφορικής πρότασης που διαβίβασε στους ΥΠΕΞ της ΕΕ την περασμένη Δευτέρα αναφορικά με το άνοιγμα ενός λιμανιού και ενός αεροδρομίου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο.

    Σήμερα υπάρχουν 8 κεφάλαια που αφορούν την Τουρκία που «παγώνουν», σύμφωνα με τις αποφάσεις των ΥΠΕΞ, ενώ για άλλα 7 η Κύπρος δεν έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμά τους.

    Η γενική εκτίμηση είναι ότι δεν θα επιχειρηθεί το άνοιγμα κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας πριν το τέλος του 2006.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΕ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Κύπρος δεν έχει ένσταση να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των αποτελεσμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, σε περίπτωση που η Τουρκία υποβάλει γραπτώς την πρότασή της για άνοιγμα ενός λιμανιού και ενός αεροδρομίου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι αν υποβληθεί γραπτώς η τουρκική πρόταση, τότε και η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβάλει τα δικά της αιτήματα τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ.

    [03] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ

    Σε επιτυχή εγχείρηση ανοικτής καρδίας υποβλήθηκε στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρδιάς στη Λευκωσία ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνης Βασιλείου.

    Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πάνος Εργατούδης ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Εργασίας θα παραμείνει για λίγες μέρες στο ιατρικό Κέντρο και προβλέπεται να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του.

    τέτρτο θέμα φωτο πανεπιστήμιο Κύπρου

    [04] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΝΕΟ ΜΑΣΤΕΡ

    Νέο πρόγραμμα Μάστερ στην Οικονομική Ανάλυση θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2007 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικών. Το πρόγραμμα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα και μπορεί να συμπληρωθεί εντός δώδεκα μηνών.

    Αποτελείται από μαθήματα οικονομικής θεωρίας και οικονομετρίας και στοχεύει να δώσει στους φοιτητές πρακτικά εργαλεία οικονομικής ανάλυσης αλλά και να τους προετοιμάσει για έρευνα σε επίπεδο διδακτορικού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 14 December 2006 - 10:29:19 UTC