Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 06-12-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΟΝΕ
  • [02] ΥΠΕΣ - ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ - ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ
  • [03] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΝΤΑ
  • [04] ΔΣ ΘΟΚ ΚΤΙΡΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΟΝΕ

    Την αίτηση της με τους λόγους για τους οποίους νομίζει ότι είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) θα καταθέσει την περίοδο Φεβρουαρίου - Μαρτίου η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ταυτόχρονα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος ανέφερε παράλληλα ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει γίνει η αξιολόγηση της αίτησης από την όργανα της ΕΕ και θα έχει επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των αρχηγών κρατών για να ακολουθήσει αμέσως το κλείδωμα της ισοτιμίας της κυπριακής λίρας με το ευρώ.

    Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή, ο λόγος που θα καταθέσει η Κύπρος την αίτηση της κατά την περίοδο Φεβρουαρίου - Μαρτίου είναι διότι, όπως είπε, ``ίσως παραστεί ανάγκη να κάνουμε την αίτηση μας μαζί με την Μάλτα αν η χώρα αυτή είναι έτοιμη και πληροί και το κριτήριο του πληθωρισμού, το οποίο σήμερα είναι λίγο αμφισβητούμενο για αυτούς``.

    ``Σε περίπτωση που η Μάλτα δεν είναι έτοιμη, η Κύπρος θα προχωρήσει μόνη της στην κατάθεση της αίτησης της γιατί πληρούμε τους δείκτες του Μάαστριχ για την είσοδο μας στην Ευρωζώνη``, επισήμανε ο Υπουργός Οικονομικών.

    [02] ΥΠΕΣ - ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ - ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη της διαδικασίας έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας σε εκτοπισθέντες νόμιμους κατοίκους οικιστικών μονάδων σε κυβερνητικούς οικισμούς και συνοικισμούς αυτοστέγασης που βρίσκονται σε κρατική γη.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Συλικιώτης είπε πως ``συνολικά, ο αριθμός των οικιστικών μονάδων για τις οποίες εκδόθηκε ή θα εκδοθεί τίτλος ιδιοκτησίας ανέρχεται στις 13.500 περίπου``.

    Το θέμα αυτό, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, αποτελεί ακόμα μια υλοποίηση των δεσμεύσεων και εξαγγελιών της σημερινής κυβέρνησης και απόδειξη της σημασίας που αποδίδει στα ζητήματα των προσφύγων. Φανερώνεται και αποδεικνύεται, επίσης, το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους, κάτι που ήταν μια από τις βασικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Σημείωσε ότι με τους τίτλους ιδιοκτησίας που θα παραχωρηθούν, δικαιώνεται και κατοχυρώνεται μια μεγάλη κατηγορία του προσφυγικού κόσμου, αφού θα είναι πλέον σε θέση να κάνουν οποιαδήποτε χρήση ή συναλλαγή με την περιουσία τους.

    [03] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΝΤΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος άκουσε στο Προεδρικό Μέγαρο τα καθιερωμένα κάλαντα με ευκαιρία τις γιορτές των Χριστουγέννων και της έλευσης σε λίγες μέρες του νέου έτους.

    Αρχικά ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος άκουσε τα κάλαντα από την Σώμα Μουσικής της Εθνικής Φρουράς. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα κάλαντα από την ΕΛΔΥΚ και ακολούθως από την φιλαρμονική της Αστυνομίας.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αφού άκουσε το ``Χρόνια Πολλά`` χαιρέτισε έκαστο μέλος των φιλαρμονικών.

    [04] ΔΣ ΘΟΚ ΚΤΙΡΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

    Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση της ανέγερσης του κτιρίου του Κρατικού Θεάτρου, άνοιξε οριστικά το δρόμο προκειμένου η Λευκωσία να αποκτήσει το δικό της θεατρικό σπίτι, γεγονός που χαιρετίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), αλλά και τον θεατρικό κόσμο της Κύπρου γενικότερα.

    Το κτίριο, η απόφαση για ανέγερση του οποίου συνέπεσε με τα 35χρονα του ΘΟΚ, θα στοιχίσει συνολικά 9,4 εκατομμύρια λίρες και θα βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας, στο χώρο του παλαιού ΓΣΠ. Πρόκειται για ένα κτίριο 5 επιπέδων συνολικού εμβαδού 8.150 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο εκτός από 2 σύγχρονες σκηνές χωρητικότητας 550 και 150 θέσεων αντίστοιχα, γραφεία, εκθεσιακό χώρο, φουαγιέ, βιβλιοπωλείο, εστιατόριο και καφετερία, μέχρι και ξενώνες.

    Η ανέγερση του κτιρίου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κόσμημα και κατατάγηκε από το περιοδικό Estates Gazette ως ένα από τα 9 καλύτερα σχεδιασμένα κτίρια δημόσιας χρήσης διεθνώς, θα αρχίσει περί τα τέλη του 2007 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2010.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 22 December 2006 - 14:29:21 UTC