Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-01-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [02] ΚΥΠΕ - ΥΠΕΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας χαιρέτισε την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζοντας πως η Κυπριακή Δημοκρατία προσβλέπει σε συνεργασία με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στο πλαίσιο της ΕΕ με στόχο την προώθηση των ευρωπαϊκών αρχών και ιδεωδών και τη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας για τους λαούς της Ευρώπης.

    Σε γραπτή δήλωσή του με την ευκαιρία της προσχώρησης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ``η 1η Ιανουαρίου 2007 δεν σηματοδοτεί μόνο την επιτυχή ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης της πέμπτης διεύρυνσης, αλλά έχει επιβραβεύσει παράλληλα τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για το σύνολο των προσπαθειών οι οποίες καταβλήθηκαν, ώστε να εφαρμοστεί το κοινοτικό κεκτημένο και να ευθυγραμμιστούν οι δύο χώρες με τις αξίες και τις αρχές της ΕΕ``.

    ``Η Κυπριακή Δημοκρατία``, αναφέρει στη δήλωση του ο Υπουργός Εξωτερικών ``εκφράζει τα ειλικρινή της συγχαρητήρια στις κυβερνήσεις της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας για την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής τους αποστολής και εύχεται και στις δύο κυβερνήσεις ό,τι καλύτερο για το μέλλον``.

    Η Κυπριακή Δημοκρατία, καταλήγει ο ΥΠΕΞ, "προσβλέπει σε συνεργασία με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στο πλαίσιο της ΕΕ, με στόχο την προώθηση των ευρωπαϊκών αρχών και ιδεωδών και τη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας για τους λαούς της Ευρώπης``.

    [02] ΚΥΠΕ - ΥΠΕΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

    Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) είναι η επίσημη φωνή του κράτους μας, μέσω του οποίου ενημερώνεται η διεθνής κοινότητα, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος εξήρε το ρόλο που διαδραμματίζει το ΚΥΠΕ στον τομέα της ενημέρωσης. Ο Υπουργός Εσωτερικών που παρευρέθηκε στη γιορταστική εκδήλωση για το κόψιμο της βασιλόπιτας στα γραφεία του ΚΥΠΕ, διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Πρακτορείου για την απόκτηση δικού του οικήματος καθώς και για την περαιτέρω στελέχωσή του ώστε να επιτελεί το σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει στην Κύπρο και το εξωτερικό. Ο Υπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε όπως η νέα χρονιά είναι ειρηνική, παραγωγική, μια χρονιά που θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος της επανένωσης της πατρίδας μας και του λαού μας.

    Υπενθύμισε ότι και στην πρώτη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΠΕ, είχε πει πως θεωρεί τον τομέα της ενημέρωσης, ένα τομέα ευαίσθητο, ένα τομέα που πρέπει να υπάρχει πάντοτε από όλους σεβασμός στην ανεξαρτησία του. Είπε πως πρέπει να υπάρχει ευθύνη για αντικειμενική ενημέρωση, ευθύνη για να προσφέρουμε περισσότερα στη διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει στον πολιτικό, το δημόσιο βίο της Κύπρου. ``Δεν ξεχνώ αυτά που υποσχέθηκα στη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και όσον αφορά το δικό μου ρόλο ως πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου που έχει την ευθύνη απέναντι στη λειτουργία του ΚΥΠΕ ότι θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για την αναβάθμιση του Πρακτορείου, διαφυλάσσοντας πάντοτε την ανεξαρτησία του``, διαβεβαίωσε ο κ. Συλικιώτης.

    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ Κωστάκης Κωνσταντίνου καλωσόρισε στο ΚΥΠΕ τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και τους άλλους επισήμους, λέγοντας πως η νέα χρονιά βρίσκει το ΚΥΠΕ να είναι σε εγρήγορση και να θέτει τις βάσεις για μια ουσιαστική, ποιοτική αναβάθμιση της δραστηριότητάς του. Κινούμαστε, συνέχισε, σε τέσσερις βασικούς άξονες με πρώτον την άμεση υλοποίηση του νέου οργανογράμματος που έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ηδη, σημείωσε, έχει ξεκινήσει η όλη διαδικασία. ``Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να προσλάβουμε τους τρεις Βοηθούς Αρχισυντάκτες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη διαδικασία για την πρόσληψη των συντακτών και του άλλου προσωπικού που έχει εγκριθεί με βάση το οργανόγραμμα``, πρόσθεσε.

    Είπε ότι ο δεύτερος βασικός μας στόχος είναι η απόκτηση ιδιόκτητου οικήματος, θέμα το οποίο βρίσκεται στην πορεία υλοποίησης. Εχει εγκριθεί, ανέφερε, ο χώρος από πλευράς της εξ Υπουργών Επιτροπής και σύντομα αναμένεται και η σχετική απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο τρίτος μας άξονας, συνέχισε ο κ. Κωνσταντίνου, είναι η τεχνολογική αναβάθμιση του ΚΥΠΕ, στον οποίον τομέα άρχισε η διαδικασία μελέτης του όλου ζητήματος ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει από τεχνολογικής απόψεως για καλύτερη εξυπηρέτηση της κοινωνίας μας και των πολιτών της πατρίδας μας. Ανέφερε ότι τέταρτος άξονας είναι η περαιτέρω ενίσχυση των διεθνών σχέσεων γιατί, όπως σημείωσε, έχουμε την πεποίθηση ότι σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο και το ΚΥΠΕ πρέπει να παγκοσμιοποιηθεί με την έννοια ότι πρέπει να δίνει και να παίρνει ειδήσεις από όλες τις γωνιές του πλανήτη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 4 January 2007 - 14:29:12 UTC