Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-01-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] MARFIN POPULAR BANK ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΧΟΥΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

  • [01] MARFIN POPULAR BANK ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

    Η «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD» ανακοίνωσε στα Χρηματιστήρια Κύπρου και Αθηνών την απόφαση της να διατυπώσει προαιρετική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ» για την απόκτηση μέχρι και το 100% και κατ` ελάχιστον το 35% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αντιπαροχή που θα προσφερθεί για κάθε μια συνήθη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, ονομαστικής αξίας 50 σεντ είναι 1,241 συνήθεις μετοχές της «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD» ονομαστικής αξίας 50 σεντ.

    Αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση που η Δημόσια Πρόταση γίνει αποδεκτή σε ποσοστό 90%, ή περισσότερο των μετοχών της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ» η «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD» θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκήσει το δικαίωμα που της παρέχεται από το άρθρο 201 του περί Εταιρειών Νόμου για να αποκτήσει και τις υπόλοιπες μετοχές μέχρι το 100%.

    Προσθέτει ότι με βάση τον περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμο, οι μετοχές της «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ» δύναται να διαγραφούν από το Χρηματιστήριο, με απόφαση του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου που εγκρίνεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε περίπτωση που, σαν αποτέλεσμα της Δημόσιας Πρότασης, η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ» δεν θα έχει επαρκή διασπορά των μετοχών της στο κοινό, σύμφωνα με τις πρόνοιες του εν λόγω Νόμου.

    Σύμφωνα με την Marfin Popular Bank, η Δημόσια Πρόταση τελεί υπό τις αιρέσεις της λήψης των αναγκαίων αποφάσεων της γενικής συνέλευσης των μετόχων για την έκδοση των νέων μετοχών και των σχετικών αδειών και εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές όπως αυτές θα περιγράφονται αναλυτικά στο Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης.

    Αναφέρει ακόμη ότι τα πλήρη στοιχεία και πληροφορίες της Δημόσιας Πρότασης θα περιληφθούν στο Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης που θα ετοιμασθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και προσθέτει ότι η παρούσα ανακοίνωση γίνεται με βάση τον Κανονισμό 9(1) των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Δημόσια Πρόταση προς Εξαγορά ή Αγορά Τίτλων και Συγχώνευση Εταιρειών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο) Κανονισμών του 1997 - 2006.

    Τέλος η «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD» αναφέρει ότι ο Ομιλος της αποτελεί ένα ισχυρό τραπεζικό όμιλο στο χώρο της Ν. Α. Ευρώπης με ίδια κεφάλαια που τον κατατάσσουν στην 1η θέση στην αγορά της Κύπρου και στη 2η θέση στη Ελλάδα, έχει παρουσία σε 13 χώρες και αριθμεί περισσότερα από 300 υποκαταστήματα και η κεφαλαιοποίηση του ξεπερνά σήμερα τα 6,9 δις ευρώ.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    Μια πιο συγκεκριμένη μορφή θα πάρουν οι δημόσιες προτάσεις τόσο της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας προς την Τράπεζα Κύπρου όσο και της Τράπεζας Πειραιώς προς την Μαρφίν Λαϊκή, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής προσθέτοντας ότι η οικονομία μας είναι τέτοια που μπορεί να προστατευθεί από οιαδήποτε προβλήματα που μπορούν να είναι ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Σαρρής ανέφερε πως ``υπάρχουν εν εξελίξει διάφορες προτάσεις τις οποίες παρακολουθούμε`` σημειώνοντας ότι τα θεσμικά όργανα που θα κοιτάξουν με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα τις εξελίξεις αυτές όταν γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις, είναι ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Κεφαλαιαγοράς, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

    Σημείωσε ότι ορισμένες από αυτές τις εξελίξεις ήταν αναπόφευκτες στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.

    Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία, ο Υπουργός είπε πως ``οι δικές μας τράπεζες είναι τράπεζες που έχουν δείξει συνέπεια στο παρελθόν και οι δικές τους προοπτικές είναι τέτοιες που δεν είναι εκπληκτικό ότι υπάρχει ενδιαφέρον και οι ίδιες να ενδιαφερθούν για άλλες τράπεζες και άλλες τράπεζες να ενδιαφερθούν για κυπριακές τράπεζες``.

    [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΧΟΥΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, Τζεφ Χουν δήλωσε ότι η αναζήτηση μιας ολοκληρωμένης, δίκαιης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού παραμένει θέμα προτεραιότητας για τη βρετανική κυβέρνηση, ενώ για τις απευθείας πτήσεις της χώρας του με τα κατεχόμενα ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα χωρίς την εξουσιοδότηση της κυπριακής κυβέρνησης.

    «Η Κύπρος έχει σημασία για το Ηνωμένο Βασίλειο και για αυτό εργασθήκαμε τόσο σκληρά για να επιτευχθεί η ένταξή της στην ΕΕ, κάτι που συχνά παραβλέπεται, και γιατί θέλουμε να συνεργασθούμε στενά για την ανάπτυξη μιας νέας σχέσης με την Κυπριακή Δημοκρατία ως ένα εταίρο στην ΕΕ», είπε ο υφυπουργός.

    Απαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης σε συζήτηση για το Κυπριακό στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο κ. Χουν έκανε επίσης ειδική αναφορά στον ρόλο του αειμνήστου υπουργού Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ, για την ένταξη Κύπρου στην ΕΕ και χαιρέτησε την προσπάθεια που καταβάλλεται για συνομιλίες μετά την επίσκεψη του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι στην Κύπρο.

    Ανέφερε ότι η λύση εξαρτάται τελικά από τις δύο πλευρές και παρατήρησε ότι ο χρόνος είναι αρνητικός παράγοντας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά «στον βορρά της νήσου» σε σχέση με «το θέμα των περιουσιών, την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων και τον αριθμό των Τούρκων υπηκόων που διαμένουν εκεί, ζητήματα που αποτελούν αντικείμενο μεγάλης ανησυχίας για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την Κύπρο και υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για μια διευθέτηση».

    [04] ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

    Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει απόψε στις 2030 την πρώτη της συναυλία με το νέο της όνομα στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

    Θα παρουσιαστούν τα έργα «Συμφωνία Αρ. 94 σε σολ μείζονα» του J. Haydn, Αριες και Ντουέτα από τις όπερες «Da Ponte» του W. A. Mozart και τη «Συμφωνία αρ.1 σε ντο μείζονα» του L. Van Beethoven με φιλοξενούμενο μαέστρο τον Julius Kalmar και σολίστ τις Κύπριες σοπράνο Μαριάννα Σουρή και Στέλλα Γεωργίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 12 January 2007 - 12:29:11 UTC