Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-01-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΕ - ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΕ - ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

    Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ υιοθέτησε στις Βρυξέλλες το ακόλουθο κείμενο σε σχέση με την εφαρμογή των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου του Απριλίου 2004:

    «Αναφορικά με την εφαρμογή των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου του Απριλίου 2004, το Συμβούλιο σημειώνει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ιδιαίτερα σε σχέση με τον Χρηματοδοτικό Κανονισμό, στόχος του οποίου είναι η διευκόλυνση της επανένωσης της Κύπρου. Εργασίες που στοχεύουν στην υιοθέτηση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Κανονισμό του Συμβουλίου ως προς τους ειδικούς όρους εμπορίου με τις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο, θα πρέπει να επαναρχίσουν χωρίς καθυστέρηση».

    [02] ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένει την έναρξη μιας νέας προσπάθειας από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ύστερα από μιαν επαρκή προετοιμασία του εδάφους, μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου και της διαδικασίας που πρότειναν τα Ηνωμένα Εθνη, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, μιλώντας ενώπιον του Διατλαντικού Ινστιτούτου στις Βρυξέλλες με θέμα «Το κυπριακό πρόβλημα μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ».

    Ο κ. Λιλλήκας επεσήμανε πως σταθερός στόχος παραμένει η επίτευξη μιας κοινά αποδεκτά λύσης, μέσω διαπραγματεύσεων, στην οποία θα εμπλέκονται ενεργά η ΕΕ και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, διαβεβαιώνοντας πως «το όραμά μας και οι φιλοδοξίες μας για τη λύση δεν έχουν αλλάξει».

    Επαναλαμβάνοντας τη θέση υπέρ μιας λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας για ένα κράτος με μία κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, η οποία θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και θα εγγυάται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, χωρίς την παρουσία ξένων στρατευμάτων, ο κ. Λιλλήκας διαβεβαίωσε πως «η λύση του κυπριακού προβλήματος και η επανένωση της χώρας μας, της κοινωνίας μας, της οικονομίας και των θεσμών παραμένουν οι συνεχείς μας ανησυχίες και οι απαρέγκλιτοι στόχοι μας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 January 2007 - 18:29:17 UTC