Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-01-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΜΠΑΝ ΓΚΙ-ΜΟΥΝ
  • [02] ΓΓ ΟΑΣΕ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΜΠΑΝ ΓΚΙ-ΜΟΥΝ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής επεσήμανε από τις δηλώσεις του νέου ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν στις Βρυξέλλες το ότι αυτός υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    Οσον αφορά την εκφρασθείσα πρόθεσή του να ενθαρρύνει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να προχωρήσουν στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι «η δική μας πλευρά δεν χρειάζεται ενθάρρυνση, είναι ήδη αποφασισμένη να εργασθεί και να συνεργασθεί τόσο με την τ/κ πλευρά όσο και με τα Ηνωμένα Εθνη για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας και αυτή την αποφασιστικότητά της την αποδεικνύει με έργα».

    Σε σχέση με την αναφορά του ΓΓ του ΟΗΕ σε «δύο χώρες», ο κ. Πασιαρδής είπε πως πρόκειται ασφαλώς για μια φραστική παραδρομή και όχι για εσκεμμένη αναφορά.

    «Ήδη η Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στα Ηνωμένα Εθνη ζήτησε άμεση διόρθωση, η οποία ήδη έγινε στη σχετική ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών με αναφορά σε δυο κοινότητες και όχι σε δύο χώρες», επεσήμανε ο Εκπρόσωπος.

    Σε ερώτηση αν αυτή η ανασκευή καλύπτει πλήρως την Κυβέρνηση, ο Εκπρόσωπος είπε: «Καλύπτει πλήρως τον Γενικό Γραμματέα και καλύπτει πλήρως και την ορθότητα του θέματος. Επρόκειτο απλώς για ένα φραστικό ολίσθημα. Μην αποδίδετε εσκεμμένη πρόθεση στο νέο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών».

    Σε παρατήρηση ότι στις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας δεν έκανε καμία αναφορά στην αναγκαιότητα συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μέχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο λόγος που δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά ήταν διότι «η αναφορά που έκανε στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου διαλαμβάνει το πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γίνει μια τέτοια συνάντηση».

    Ερωτηθείς εάν ανησυχεί την Κυβέρνηση η έκφραση λύπης εκ μέρους του ΓΓ για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «και η δική μας πλευρά εκφράζει τη λύπη της διότι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία με ένα καλό σχέδιο που να προβλέπει μια λειτουργική και βιώσιμη λύση να το αποδεχθούμε".

    Τέλος, σε ερώτηση αν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ είχε συνάντηση με τον νέο ΓΓ του διεθνούς οργανισμού, ο κ. Πασιαρδής είπε πως εξ όσων γνωρίζει, μέχρι στιγμής όχι.

    [02] ΓΓ ΟΑΣΕ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η Κύπρος συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά στις εργασίες και στο μέλλον του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δήλωσε στη Λευκωσία, ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Marc Perrin de Brichambaut.

    Ο κ. Brichambaut, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ανέφερε πως είχε το προνόμιο να ακούσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του εξηγεί την κυπριακή θέση σε σχέση με το Κυπριακό, και πως ο ίδιος ανέφερε στον Πρόεδρο πως θα έχει πάντα υπόψη του το μήνυμα που αυτός του έδωσε.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και ανέφερε πως είχαν μιαν πολύ καλή συζήτηση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 26 January 2007 - 10:29:47 UTC