Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-02-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΙΝΑ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΗΠΑ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
  • [03] ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΙΝΑ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας Wu Bangguo θα έχει την Τετάρτη στο Πεκίνο ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.

    O κ. Χριστόφιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του κ. Βangguo, θα επισκεφθεί επίσης το Καλοκαιρινό Παλάτι και το Ναό του Ουρανού στο Πεκίνο.

    Το βράδυ ο κ. Bangguo θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Βουλής.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΗΠΑ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

    Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα των πετρελαίων δεν έχουν τίποτα το αρνητικό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου αποτυπώνουν την πραγματικότητα γύρω από το όλο θέμα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ύστερα από την τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου του Βρετανικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να μην προσδίδεται δημοσιότητα στο όλο θέμα. ``Πιστεύω ότι όσο πιο λίγα λέγουμε για το πετρέλαιο, όπως κάνει η κυβέρνηση, άσχετο αν δεν το παραδέχεστε, τόσο το καλύτερο``, υπέδειξε.

    ``Εγώ δεν έχω βρει τίποτα το αρνητικό στις δηλώσεις του κ. Μακόρμακ``, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αμερικανού εκπροσώπου. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απέρριψε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι Αμερικανοί κρατούν ίσες αποστάσεις στο όλο θέμα. ``Είναι μια διατύπωση της πραγματικότητας, ότι εγώ δεν θέλω να εμπλακώ σε θέματα υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, αφορά τις χώρες που υπέγραψαν τις συμφωνίες,`` κατέληξε.

    [03] ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ - ΥΓΕΙΑ

    Ησυχη νύχτα πέρασε την Τρίτη ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με οξεία βρογχίτιδα. Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο προσωπικός γιατρός του κ. Κληρίδη Ιωσήφ Κάσιος ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος πέρασε μια ήσυχη νύχτα, δεν είχε πόνους και αυτό είναι καλό προγνωστικό σημάδι».

    Την Τρίτη το πρωί είχε παρουσιαστεί εμπλοκή στην κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς το στρες της οξείας βρογχίτιδας επιδείνωσε τα προβλήματα στεφανιαίας νόσου που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με τον κ. Κάσιο, ο κ. Κληρίδης, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο από το Σάββατο, είχε βελτίωση της οξείας βρογχίτιδας, αλλά χθες το πρωί παρουσίασε συμπτώματα στηθάγχης και αποφασίσθηκε όπως αυτή αντιμετωπισθεί συντηρητικά.

    Ερωτηθείς εάν η επιπλοκή είναι επικίνδυνη, ο κ. Κάσιος εξήγησε πως «όταν έχεις έναν ασθενή ηλικίας 88 ετών με πολλαπλά προβλήματα υγείας, αντιλαμβάνεσθε ότι πάντοτε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες επιπτώσεις». «Αρχίσαμε με μία οξεία βρογχίτιδα, οι προβλέψεις μας ήταν ότι θα έβγαινε από το νοσοκομείο και πράγματι η βρογχίτιδα βελτιώνεται, αλλά παρουσίασε αυτήν την επιπλοκή την οποία αντιμετωπίζουμε», κατέληξε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 7 February 2007 - 10:29:13 UTC