Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-02-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος αναχωρεί για την Αθήνα στις 20 Φεβρουαρίου για συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Ανακοινώνοντας τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής είπε ότι είναι πολύ φυσικό στη διάρκεια των συνομιλιών να γίνει μια κάποια αναφορά στο θέμα των πετρελαίων, αλλά επεσήμανε ότι δεν είναι αυτό το θέμα που υπαγόρευσε τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα ούτε ασφαλώς είναι το κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών.

    Πρόσθεσε ότι σίγουρα το Κυπριακό στην παρούσα φάση του και όλα τα θέματα που αφορούν την Κύπρο στο χώρο της ΕΕ είναι πολύ φυσικό να είναι αντικείμενο των συνομιλιών που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

    Οπως είπε ο κ. Πασιαρδής, η συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον κ. Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Επαφίεται στον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ να καλέσει τους εκπροσώπους των δύο κοινοτήτων για να επιταχυνθεί η διαδικασία που συμφωνήθηκε στις 8 Ιουλίου για τη σύσταση τεχνικών επιτροπών και ομάδων εργασίας, ούτως ώστε να παραχθεί τόσο και τέτοιο έργο που να δικαιολογείται η συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, προκειμένου να επισκοπήσουν αυτό το έργο και να δώσουν περαιτέρω οδηγίες στις επιτροπές και τις ομάδες, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Σε ερώτηση αναφορικά με δηλώσεις του κ. Μόλερ ότι το θέμα των πετρελαίων ίσως θα μπορούσε να προωθήσει την πραγματοποίηση συνάντησης του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``το πότε και για ποιο λόγο είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση προβλέπεται σαφώς στη γνωστή συμφωνία της 8ης Ιουλίου``.

    Ερωτηθείς γιατί δεν δίδεται στη δημοσιότητα η επιστολή που έστειλε ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο κ. Πασιαρδής είπε ότι ``ο μόνος που έχει δικαίωμα να δώσει στη δημοσιότητα είναι ο αποστολέας της αποστολής και όχι ο παραλήπτης της``.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ

    Ο Επίτροπος για θέματα Υγείας της ΕΕ, Μάρκος Κυπριανού κάλεσε σήμερα το κοινό να μην πανικοβάλλεται για την γρίπη των πτηνών, σημειώνοντας πως η ΕΕ έχει υιοθετήσει σύστημα μέτρων κατά της ασθένειας και πως το θέμα που τίθεται είναι περισσότερο κτηνιατρικό.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη παρουσίαση της ιστοσελίδας της ΕΕ για τη υγεία, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η ΕΕ έχει εφαρμόσει από πέρσι ένα σύστημα πρόληψης και περιορισμού της γρίπης των πτηνών, το οποίο θα εφαρμοστεί και φέτος, προσθέτοντας ότι οι κυπριακές Αρχές παίρνουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας εκεί όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος.

    Σημειώνοντας ότι τα μέχρι στιγμής κρούσματα είναι μεμονωμένα, ο κ. Κυπριανού κάλεσε το κοινό να μην πανικοβάλλεται, επειδή ο ιός δύσκολα μεταφέρεται από τα πτηνά στον άνθρωπο, επισημαίνοντας ότι ``εξακολουθεί να είναι ένας ιός που μεταδίδεται πολύ δύσκολα στον άνθρωπο, κάτω από ορισμένες συνθήκες που δεν ισχύουν στην πράξη στις χώρες της ΕΕ``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 9 February 2007 - 14:29:15 UTC