Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-02-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΝΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΓ ΟΗΕ
  • [02] ΓΓ ΟΗΕ - ΓΚΙΟΥΛ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΝΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΓ ΟΗΕ

    Τη θέση πως ο διορισμός νέου Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις, μετά και την πρόσφατη αλλαγή σκυτάλης στη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ, δεν θα καταστήσει ένα νέο βήμα στο Κυπριακό πιο δύσκολο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως η συμφωνία της 8ης Ιουλίου καθορίζει σαφώς τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απαντούσε σε ερώτηση μετά το πέρας της σημερινής του συνάντησης με το Συμβούλιο Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά πόσον το γεγονός ότι, πέραν του ότι υπάρχει τώρα ένας νέος ΓΓ του ΟΗΕ, υπάρχει και διαδοχή του Ιμπραχίμ Γκαμπάρι στη θέση του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, θα κάνει ακόμα ποιο δύσκολο ένα νέο βήμα στο Κυπριακό.

    ``Οχι δεν νομίζω. Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν συνέχεια``, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Σημειώνοντας ότι δεν είναι βέβαιο αν ο κ. Γκαμπάρι δεν θα έχει ως μέρος των νέων καθηκόντων του την ανάμειξή του στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπέδειξε πως ``υπάρχουν όμως οι συμφωνίες της 8ης Ιουλίου οι οποίες καθορίζουν σαφώς και το πώς θα γίνονται οι συναντήσεις, πότε θα γίνονται οι συναντήσεις μεταξύ των ηγετών, τί προϋποθέσεις υπάρχουν για να γίνονται αυτές οι συναντήσεις και μια από τις βασικές πρόνοιες της επιστολής του κ. Γκαμπάρι λέει ότι από τη συζήτηση των θεμάτων ουσίας θα εξευρεθεί η νέα βάση για μια συνολική λύση του Κυπριακού``.

    Ερωτηθείς για τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ με το νέο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν και σε παρατήρηση ότι μεταδίδεται από διεθνή πρακτορεία ότι η Τουρκία ζήτησε να υπάρξει συνέχεια της εργασίας του τέως ΓΓ Κόφι Ανάν, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αυτή δεν είναι νέα θέση της Τουρκίας, είναι από το 2004 μέχρι τώρα, η οποία δηλώνεται κατά καιρούς με διάφορους βαθμούς έντασης.

    ``Ακόμα και στην Κύπρο έχει δηλωθεί ότι δεν πρόκειται η Τουρκία να δεχθεί οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση, η οποία θα αφαιρέσει τα πλεονεκτήματα (τα ονομάζουν δικαιώματα) που τους παρείχε εκείνο το Σχέδιο. Αρα, είναι φυσιολογική αυτή η απαίτηση``, κατέληξε.

    [02] ΓΓ ΟΗΕ - ΓΚΙΟΥΛ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην έδρα των ΗΕ.

    Οπως δήλωσε εκπρόσωπος των ΗΕ, σε σχέση με το Κυπριακό οι κύριοι Μπαν και Γκιουλ ``συμφώνησαν πως η συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, μεταξύ των δύο πλευρών, πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 10 February 2007 - 12:29:11 UTC