Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-03-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΛΗΔΡΑΣ
  • [02] ΜΟΛΕΡ ΛΗΔΡΑΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΟΝΕ - ΕΝΤΑΞΗ

  • [01] ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΛΗΔΡΑΣ

    «Θαρραλέα ενέργεια», χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για την κατεδάφιση του οδοφράγματος της οδού Λήδρας.

    «Χαιρετίζουμε τη θαρραλέα ενέργεια υψηλής αξίας και καλής θέλησης» της κυπριακής κυβέρνησης να κατεδαφίσει το οδόφραγμα, και «βεβαίως προσβλέπουμε στην ανταπόκριση της άλλης πλευράς, ώστε το σημείο της διόδου της οδού Λήδρας, από σημείο χωρισμού να γίνει σημείο ελεύθερης επικοινωνίας των Ε/Κ και των Τ/Κ πολιτών», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    [02] ΜΟΛΕΡ ΛΗΔΡΑΣ

    Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ χαιρετίζει θερμά την απομάκρυνση του τοίχου στην οδό Λήδρας, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει μια πολύ ευπρόσδεκτη και θετική συμβολή στις προσπάθειες για δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας, στην οποία η αναζήτηση συνολικής λύσης του Κυπριακού μπορεί να ευδοκιμήσει.

    Σε δήλωσή του, ο κ. Μόλερ διαβεβαιώνει ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ βοηθά και τις δύο πλευρές με πρακτικές διευθετήσεις για να προχωρήσει η διαδικασία και για εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για επίσπευση της προόδου.

    Ο κ. Μόλερ ``χαιρετίζει θερμά τη χθεσινοβραδινή αφαίρεση του τοίχου στο νότιο άκρο της νεκρής ζώνης που χωρίζει την οδό Λήδρας``, σημειώνοντας ότι ``η ολονύκτια κατεδάφιση του τοίχου στην οδό Λήδρας της Λευκωσίας αντιπροσωπεύει μιαν πολύ ευπρόσδεκτη και θετική συμβολή μεγάλης συμβολικής σημασίας τόσο στις προσπάθειες για άνοιγμα σημείου διέλευσης σε αυτή την ιστορική τοποθεσία όσο και για δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας, στην οποία η αναζήτηση συνολικής λύσης μπορεί να ευδοκιμήσει``.

    Σημειώνει ότι ``μόλις οι πλευρές συμφωνήσουν για την παραπέρα πορεία, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα κινηθεί αμέσως, με τη χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ υποστήριξη από το Συνεταιρισμό για το Μέλλον του UNDP, για να διασφαλίσει τη συνολική ασφάλεια της περιοχής, ώστε να διευκολυνθεί η διάνοιξη του σημείου διέλευσης ως υπόθεση προτεραιότητας``.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΟΝΕ - ΕΝΤΑΞΗ

    Η κυβέρνηση, η Κεντρική Τράπεζα και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πλήρως προετοιμαστεί για ένταξη στη ζώνη του ευρώ, διαβεβαιώνει, με σημερινή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι ``η πορεία για ένταξη στην ΟΝΕ θα είναι πετυχημένη``.

    Με αφορμή πρόσφατες δημόσιες πολιτικές συζητήσεις και δημοσιεύματα σχετικά με την υιοθέτηση του ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι ``με βάση τα σημερινά δεδομένα η Κύπρος είναι πανέτοιμη να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ`` και σημειώνει πως η Κύπρος ``ικανοποιεί ήδη όλα τα κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ (δημοσιονομικό έλλειμμα, δημόσιο χρέος, επιτόκια, πληθωρισμό και συναλλαγματική σταθερότητα)``.

    ``Το Υπουργείο και η κυβέρνηση προετοίμασαν και έλαβαν όλα τα αναγκαία μέτρα, όχι μόνο για την έγκριση της αίτησης αλλά και για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για υλοποίηση της απόφασης, μετά την έγκρισή της, τον Ιούλιο``, διαβεβαιώνει το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σημειώνει ότι ``η αξιολόγηση της Κύπρου στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εκδόθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 2006 επιβεβαιώνει τη θετική πορεία σύγκλισης της κυπριακής οικονομίας προς τη ζώνη του ευρώ``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 9 March 2007 - 16:29:14 UTC