Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-03-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ECOFIN
  • [02] ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ECOFIN

    Ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής αναχώρησε τη Δευτέρα για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ECOFIN), που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη σύνοδο του ECOFIN οι Υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν την αξιολόγηση των Αναθεωρημένων Προγραμμάτων Σταθερότητας του Βελγίου και της Ισπανίας, καθώς επίσης και των Προγραμμάτων Σύγκλισης της Βουλγαρίας, Λιθουανίας και Ρουμανίας.

    Επίσης οι Υπουργοί θα υιοθετήσουν συμπεράσματα σχετικά με τις οδηγίες που διαμορφώνουν το πλαίσιο στο οποίο οι δημοσιονομικές αρχές θα αναπτύξουν δραστηριότητες ετοιμασίας του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2008 και θα συζητήσουν την πρόοδο του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα ενοποιημένο πλαίσιο εσωτερικού ελέγχου.

    [02] ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ

    Την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για πνευματική καλλιέργεια του θεόθεν εμπεπιστευμένου ποιμνίου του ``αχρις ου μορφωθή Χριστός εν ταις καρδίας αυτών`` για να ελπίζουμε και στη σωτηρία της πατρίδας, έδωσε ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος κατά την τελετή εγκαθίδρυσής του στην προσωρινή του έδρα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κυρηνείας, κατά την τελετή, που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ακης Κλεάνθους, βουλευτές της επαρχίας Κερύνειας και αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων.

    Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας της εγκαθίδρυσης, ο Μητροπολίτης Κηρυνείας ανέπεμψε δέηση για σύντμηση του χρόνου της δοκιμασίας της Κύπρου, εκδίωξη των αλλοθρήσκων εισβολέων και επιστροφή στις πατρογονικές εστίες.

    Οι ενορίες Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς, Αγίου Ελευθερίου, Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αποστόλου Φιλίππου Λατσιών ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας μέχρι την ημέρα επιστροφής του Μητροπολίτη στη φυσική έδρα του, μετά από ομόφωνη έγκριση της Ιεράς Συνόδου σχετικής πρότασης του Μακαριωτάτου στις 19 Μαρτίου 2007.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 March 2007 - 12:29:16 UTC