Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
  • [02] ΥΠΕΞ - Τ/Κ - ΜΕΤΡΑ
  • [03] ΝΤΕΙΒΙΣ ΚΑΠ - ΚΥΠΡΟΣ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

  • [01] ΣΥΡΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Συρία αναγνωρίζει μόνο τα νόμιμα λιμάνια και αεροδρόμια της Κύπρου έδωσε ο Σύρος Υπουργός Μεταφορών Yarob S. Badr στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Χάρη Θράσου, ο οποίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας, πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη γειτονική χώρα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ``η σταθερή και χωρίς περιστροφές επαναβεβαίωση της θέσης της Συρίας, ως προς τη συνεχιζόμενη κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, έγινε μετά που ο κ. Θράσου ήγειρε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο των επαφών του, το θέμα της προσέγγισης πλοίων συριακών συμφερόντων σε κλειστά λιμάνια της Κύπρου, όπως και ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου``.

    Ο κ. Badr ``επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση της Συριακής Κυβέρνησης και επανέλαβε ότι η χώρα του αναγνωρίζει μόνο τα αεροδρόμια και λιμάνια που λειτουργούν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία και ότι η χώρα του θα επαναλάβει την έκδοση οδηγιών για μη χρησιμοποίηση των παράνομων λιμανιών και αεροδρομίων στα κατεχόμενα``

    [02] ΥΠΕΞ - Τ/Κ - ΜΕΤΡΑ

    Εκπληξη για την αντίδραση της τ/κ πλευράς στο νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για στήριξη των Τ/Κ εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας.

    Σχολιάζοντας δηλώσεις του εκπροσώπου του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτζά για το νέο πακέτο μέτρων για στήριξη των Τ/Κ, ο κ. Λιλλήκας σημείωσε ότι ``εκείνο που με εκπλήττει και δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς μπορεί προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην ανάπτυξη κοινών οικονομικών συμφερόντων, να αντιμετωπίζονται ότι μυρίζουν εχθρικότητα``.

    Θα ήθελα επίσης να πω, πρόσθεσε, ότι καλό θα ήταν η τ/κ ηγεσία να περιμένει να δει τις προτάσεις που καταθέσαμε, να τις μελετήσει προτού τοποθετηθεί, και ας αφήσει τους ίδιους τους Τ/Κ να τις αξιολογήσουν.

    [03] ΝΤΕΙΒΙΣ ΚΑΠ - ΚΥΠΡΟΣ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

    Eτοιμη να δώσει τη μάχη δήλωσε η κυπριακή ομάδα αντισφαίρισης, προκειμένου να κερδίσει την αντίστοιχη ομάδα της Φινλανδίας, στο πλαίσιο των αγώνων του Ντέιβις Καπ.

    Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη, με την ευκαιρία της διοργάνωσης των αγώνων του Ντέιβις Καπ στην Κύπρο, όπου η κυπριακή ομάδα θα δώσει συνολικά πέντε αγώνες κόντρα τους Φιλανδούς το τριήμερο 6 - 8 Απριλίου.

    Στις δηλώσεις του ο Κύπριος ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι όλοι οι Κύπριοι αντισφαιριστές είναι έτοιμοι με στόχο τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια με τους Φιλανδούς. Ετοιμος για την μάχη δήλωσε και το αστέρι της κυπριακής ομάδας, Μάρκος Παγδατής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 3 April 2007 - 17:29:46 UTC