Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
  • [02] ΡΩΣΟΣ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

    Δύσκολο και περίπλοκο νομικά, πρακτικά και πολιτικά θεωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ότι είναι το θέμα διεκδίκησης από τους Βρετανούς των οφειλομένων στην Κυπριακή Δημοκρατία χρημάτων από τη χρήση εκ μέρους τους εδάφους της Κύπρου ως στρατιωτικών Βάσεων.

    Κληθείς, στο περιθώριο των εγκαινίων έκθεσης γελοιογραφίας που πραγματοποίησε ο ίδιος στο κτίριο των κεντρικών γραφείων της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, να σχολιάσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του θέματος των Βρετανικών Βάσεων και την ομόφωνη έγκριση από το νομοθετικό σώμα σχετικού ψηφίσματος, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε: ``Οπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σήμερα, θα διαβάσουμε τις ομιλίες και την απόφαση της Βουλής``.

    ``Οπως ξέρετε``, πρόσθεσε, ``υπάρχει σωρεία επιστημονικών εκθέσεων από νομικούς από αρκετές χώρες, οι οποίες κατά καιρούς έχουν μελετηθεί`` και ``θα δούμε από τη συζήτηση και αν από το ψήφισμα απορρέει κάτι το νεώτερο από εκείνο που ξέραμε``.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι τελευταίες εξελίξεις ήσαν η αιτία για αλλαγή της στάσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία δεν κρινόταν ως η καταλληλότερη η παρούσα συγκυρία για ανακίνηση του ζητήματος των Βρετανικών Βάσεων, της διεκδίκησης των οφειλομένων χρημάτων ή την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε πως δεν είναι βέβαιος ``για το εάν αυτά τα δύο συνδέονται`` μεταξύ τους.

    ``Και δεν είμαι σίγουρος``, τόνισε, ``εάν όλοι γνωρίζουν τί συνεπάγεται αυτή η διεκδίκηση, που στους άλλους φαίνεται απλή, αλλά έχει πολύ σοβαρές περιπλοκές και νομικής φύσεως και πρακτικής, αλλά σίγουρα και πολιτικής``.

    [02] ΡΩΣΟΣ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο άρχισε την Παρασκευή ο Υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας Αλεξέι Γκαρντίεφ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δήμοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτη Φωτίου, καθώς και διαβουλεύσεις με τον Επίτροπο για θέματα Υγείας Μάρκο Κυπριανού.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γκαρντίεφ δήλωσε ότι «Ρωσία και Κύπρος μπορούν πολύ επιτυχώς να συμπληρώνουν η μία την άλλη στην αγροτική παραγωγή», γι αυτό και κατά τις διμερείς συνομιλίες «θα συζητήσουμε λεπτομερώς πώς να ενισχύσουμε τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, τις σχέσεις μας στον τομέα της αγροτικής επιστήμης, της εκπαίδευσης, όπου υπάρχουν σοβαρά περιθώρια».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 20 April 2007 - 19:29:10 UTC