Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟς - 8Η ΙΟΥΛΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΣΥ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [03] ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΕΥΡΩ
  • [04] ΡΑΛΙ ΤΡΟΟΔΟΣ - ΝΙΚΗΓΗΣ Ο ΑΛ-ΑΤΙΓΙΑ

  • [01] ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟς - 8Η ΙΟΥΛΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΣΥ

    Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας δήλωσε πως ``ενώ ολόκληρη η διεθνής κοινότητα υποστηρίζει ως μόνη βάση αυτή τη στιγμή για συζήτηση και δημιουργία δεδομένων προόδου στο Κυπριακό είναι η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου - δηλαδή το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, η ΕΕ - ο κ. Αναστασιάδης με σημερινές του δηλώσεις ουσιαστικά τορπιλίζει τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου``.

    ``Τορπιλίζει μια Συμφωνία για την οποία ουσιαστικά ο κ. Ταλάτ και η Τουρκία μετά από ένα χρόνο καθυστέρηση αποφάσισαν να μας πουν πως δεν ισχύει και δεν μπορούν να συζητούν πάνω στη βάση αυτής της συμφωνίας``, πρόσθεσε.

    ``Θα έλεγα``, συνέχισε, ``πως αυτή η λογική και αυτή η προσέγγιση από μέρους της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και από τον κ. Αναστασιάδη προσωπικά ουσιαστικά δίνει τροφή και επιχειρήματα στην άλλη πλευρά ούτως ώστε να επικαλείται το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης πως και εκείνο ακόμη αμφισβητεί τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου, η οποία επιτεύχθηκε με τη σύμφωνο γνώμη της τ/κ πλευράς, της ε/κ πλευράς και των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή του Βοηθού ΓΓ``.

    Ανέφερε ότι ``τέτοιου είδους προσεγγίσεις και τέτοιου είδους παρεμβάσεις μόνο κακό μπορούν να δημιουργήσουν στο εθνικό μας θέμα, και εμείς τέτοιου είδους τοποθετήσεις τις καταδικάζουμε``.

    Ερωτηθείς από πού διαφαίνεται ότι τορπιλίζει τη Συμφωνία ο κ. Αναστασιάδης, ο κ. Πάλμας απάντησε πως ``όταν ο κ. Αναστασιάδης λέει πως θέσαμε ενενήντα-δύο ζητήματα για να συζητήσουμε σε ότι αφορά τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και όταν λέει πως θεωρούμε τη Συμφωνία 8ης Ιουλίου πανάκεια, ενώ στα κατεχόμενα συνεχίζονται να λεηλατούνται οι περιουσίες μας, η στασιμότητα είναι δεδομένη και ούτω καθεξής διερωτώμαι τι άλλο θα πρέπει να πει κάποιος για να τορπιλίζει μια Συμφωνία, η οποία συμφωνήθηκε και από τα τρία μέρη``.

    [02] ΥΠΕΞ - ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Κροατία όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, μετά την ολοκλήρωση σήμερα των εργασιών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κροατίας Stjepan Mesie, τον Πρωθυπουργό Δρα Ivo Sanader και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας Vladimir Seks.

    O κ. Λιλλήκας θα έχει επίσης ιδιαίτερη συνάντηση με την ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας Kolinda Grabar-Kitarovic. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Μετά το πέρας των συνομιλιών οι δύο Υπουργοί θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    [03] ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΕΥΡΩ

    Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας δήλωσε πως ``ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν και εφόσον είναι έτσι τα πράγματα``, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις που αποδίδονται στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών και αναφορά του σε ``πολιτικές περιπλοκές`` στο θέμα ένταξης της Κύπρου στην ευρωζώνη.

    Ο κ. Πάλμας είπε πως ``από χθες το απόγευμα μέχρι αυτή την ώρα που μιλούμε προσπαθούμε να βρούμε μια δήλωση, η οποία να λέει ακριβώς για ζητήματα που αφορούν πολιτικά κριτήρια σε ό,τι αφορά την ένταξη στην ευρωζώνη``.

    ``Ανέλαβε και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται στη Γερμανία να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει κατά πόσον τίθενται τέτοια ζητήματα, επομένως δεν μπορώ να τοποθετηθώ πλήρως. Απλώς το μόνο πράγμα που θα μπορούσα να πω είναι πως για πρώτη φορά, εάν και εφόσον υπάρχει τέτοιου είδους προσέγγιση, τίθενται πολιτικά κριτήρια σε ό,τι αφορά μια πτυχή της ΕΕ που είναι καθαρά με οικονομικά κριτήρια που μέχρι σήμερα τίθεντο κάτω``, πρόσθεσε.

    [04] ΡΑΛΙ ΤΡΟΟΔΟΣ - ΝΙΚΗΓΗΣ Ο ΑΛ-ΑΤΙΓΙΑ

    Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το Ράλι Τρόοδος 2007 ο Νάσερ Αλ Ατίγια.

    Ο οδηγός από το Κατάρ, στο τιμόνι ενός ολοκαίνουριου Subaru Impreza, κέρδισε φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα, ίσως τον πιο συναρπαστικό στη σύντομη ιστορία του θεσμού. Δεύτερος ήταν ο συγκλονιστικός Ανδρέας Περατικός, που κέρδισε τις δυο μεγαλύτερες ειδικές διαδρομές του αγώνα, με το Mitsubishi Lancer Evo 6.

    To βάθρο των νικητών στον τρίτο γύρο του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, συμπλήρωσε ο Χαράλαμπος Τιμοθέου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 23 April 2007 - 11:29:33 UTC