Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-04-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ

    ΕΛΛΑΔΟΣ

  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΜΠΑΡΟΖΟ - ΜΙΝΙ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

    Την ανάγκη για άμεση και δίκαιη λύση του Κυπριακού και για αποκατάσταση της αδικίας στο νησί, τόνισε ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Γιάνεζ Ντβόρνσεκ, σε διάσκεψη Τύπου ύστερα από συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Ο κ. Ντβόρνσεκ σημείωσε ότι η σημερινή διαίρεση στο νησί είναι αποτέλεσμα μιας βίας πράξης και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να γίνει πλέον αποδεκτή.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τη Σλοβενία για τις θέσεις αρχής στο Κυπριακό.

    Εξέφρασε επίσης την ευχή ότι με την επίσκεψή του στη Σλοβενία θα δημιουργηθεί μία νέα εποχή για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου στην Κύπρο δεν είναι μόνο για να δείξει την ενότητα της η Εκκλησία αλλά και για να δώσει και ένα μήνυμα στο λαό μας ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συμπαρίσταται τους αγώνος του κυπριακού λαού, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`.

    ``Οταν εκλεγεί ένας προκαθήμενος μιας Εκκλησίας, επισκέπτεται τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και αυτές οι επισκέψεις, ονομάζονται ειρηνικές, για να δείξουν τη σύνδεση που πρέπει να έχουν οι τοπικές Εκκλησίες, διότι Εκκλησία του Χριστού είναι μία και με αυτές τις επισκέψεις οι νέοι προκαθήμενοι θέλουν να δώσουν το μήνυμα της καλής συνεργασίας και της αγάπης και της ενότητας που πρέπει να έχει η Ορθοδοξία``, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ερωτηθείς για την επίσκεψη του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Κύπρο από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαϊου.

    Ανέφερε πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών προσεκλήθη από την κυπριακή Εκκλησία να επισκεφτεί την Κύπρο, αλλά λόγω των προβλημάτων της υγείας του τέως Αρχιεπισκόπου η επίσκεψη ανεβλήθη δύο φορές.

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΜΠΑΡΟΖΟ - ΜΙΝΙ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ``για επιλεκτική συμμετοχή σε μια άτυπη σύσκεψη ανετράπη λόγω των σφοδρών αντιδράσεων των κρατών που δεν προσκλήθηκαν``.

    Κληθείς να πει πως ερμηνεύει την κίνηση Μπαρόζο για πραγματοποίηση μιας μίνι συνόδου λόγω της οποίας πολλοί στην Ευρώπη μιλούν για μια πρώτη προσπάθεια να καθιερωθεί η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, ο κ. Πασιαρδής είπε πως ``εάν αυτό συνιστά μια πρώτη προσπάθεια να καθιερωθεί αυτό το οποίο λέτε, αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι ανεπιτυχής υπήρξε αυτή η προσπάθεια``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 26 April 2007 - 13:29:17 UTC