Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

  • [01] Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    Με σύνθημα «Ολοι μαζί» και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει ολοήμερη εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης και για να εορταστεί η 50ή επέτειος της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία και περιλαμβάνει παραστάσεις, παρουσιάσεις και εκθέσεις.

    Θα δοθεί θεατρική παράσταση από το Δημοτικό Σχολείο Rainbow με τίτλο ``Ταξίδι στην Ευρώπη - Ιστορία, παράδοση, κουλτούρα``, και θα ακολουθήσει παρουσίαση των νικητών των παγκύπριων μουσικών διαγωνισμών στο ατομικό τραγούδι, που θα βραβευθούν στους Παγκύπριους Αγώνες Μουσικής.

    Το Δημοτικό Σχολείου Αγίου Αντωνίου Λεμεσού θα παρουσιάσει το σχολείο και τη διαπολιτισμική του δράση, με στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, με τη συμμετοχή χορωδίας Ε/Κ και Τ/Κ.

    Ακολούθως, θα δοθεί παράσταση με αποσπάσματα από τις Τρωάδες του Ευριπίδη με τη συμμετοχή της ηθοποιού Λιάνας Χαλκιά και μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα.

    Στη συνέχεια η Φιλαρμονική της Αστυνομίας θα παιανίσει τον Εθνικό Υμνο και τον Υμνο της Ευρώπης, και θα παρατεθεί δεξίωση για την Ημέρα της Ευρώπης, στην οποία θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Οσον αφορά το απογευματινό πρόγραμμα, θα βραβευθούν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Ακη Κλεάνθους οι διακριθέντες στους διαγωνισμούς δοκιμίου και γνώσεων.

    Επίσης, θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Faith in Europe και θα δοθεί συναυλία με τη συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών της μουσικής ακαδημίας Arte.

    Εξάλλου, θα γίνει παρουσίαση από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την ηλεκτρονική μάθηση με προβολή του ατομικού μαθήματος για την Ευρώπη, βάσει της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.

    Θα ακολουθήσει παρουσίαση της εργασίας μουσικής σύνθεσης με την καθοδήγηση του μαέστρου Maciej Zoltowski.

    Καθ` όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διατίθενται εδέσματα ευρωπαϊκών χωρών από μαθητές του κλάδου ξενοδοχειακών και επισιτιστικών τεχνών, και θα γίνεται προβολή συλλεκτικού υλικού για την ιστορική πορεία της Κύπρου στην ΕΕ και τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

    Επίσης, θα υπάρχει έκθεση βραβευθέντων έργων τέχνης από το διαγωνισμό σχολείων μέσης εκπαίδευσης για την Ευρώπη, εργαστήρι τέχνης με ζωγραφιές με θέμα την Ευρώπη, κέντρο ηλεκτρονικής πληροφόρησης που θα αφορά την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της ΕΕ, ευρω-παιχνίδια και πληροφόρηση για ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και ευρω-κλόουν και ευρω-μακιγιάζ.

    Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πυροτεχνήματα.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

    Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί παράνομη την τουρκική πρόθεση να προκηρύξει προσφορές για θαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι η ενέργεια αυτή δεν επηρεάζει καθόλου την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ερωτηθείς εάν οι Τούρκοι έχουν προκηρύξει προσφορές μέσω διαδικτύου για έρευνες σχετικά με κοιτάσματα πετρελαίου στις ίδιες περιοχές που έχει προκηρύξει προσφορές και η Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ``έχουν κάνει μία ανακοίνωση`` και πρόσθεσε ότι ``η προκήρυξη θέλει μία ειδική διαδικασία``. ``Ακόμα δεν έχουμε πλήρεις λεπτομέρειες. Θεωρούμε παράνομη την ενέργεια``, επεσήμανε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Σε ερώτηση εάν αυτή η ενέργεια από την τουρκική πλευρά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ``δεν μας επηρεάζει καθόλου``.

    Ερωτηθείς εάν η τουρκική ενέργεια μπορεί να προκαλέσει κλίμα ανασφάλειας στις χώρες που θα επιθυμούσαν να επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε: ``Δεν νομίζω. Το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών δεν έχει μειωθεί``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 9 May 2007 - 9:29:17 UTC