Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟΣ ΥΠΑΜ- ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ
  • [02] ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [03] ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΔΕΚ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

  • [01] ΝΕΟΣ ΥΠΑΜ- ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ

    Πραγματοποιείται αργότερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού Αμυνας Χριστόδουλου Πασιαρδή. Ο κ. Πασιαρδής διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο αξίωμα, την περασμένη Παρασκευή. Μέχρι τον διορισμό του, κατείχε το αξίωμα του Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω, ενώ εκτελούσε και χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Νέος Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Χατζηαναστασίου, ενώ στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, τοποθετήθηκε ο Βασίλης Πάλμας, ο οποίος κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [02] ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - ΕΠΑΦΕΣ

    Αρχίζει τις επαφές του στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας Mike Rann ο οποίος έφθασε στο νησί για επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Χριστόφια.

    Κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Rann θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα, τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου και τον Αντιδήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου Ανδρέα Σιοπαχά.

    Κατά την παραμονή του στο νησί, ο κ. Rann θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΚΕΒΕ, Μάνθο Μαυρομμάτη και Παναγιώτη Λοϊζίδη αντίστοιχα.

    Ο Αυστραλός αξιωματούχος θα μεταβεί και στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία και τη Δερύνεια.

    Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κ. Rann θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με τίτλο «Το Κυπριακό Πρόβλημα όπως προσεγγίζεται στην Αυστραλία», την Τρίτη, 15 Μαΐου.

    [03] ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΔΕΚ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΣ ΕΔΕΚ, το οποίο συνήλθε στην Πάφο σε ολοήμερη συνεδρία, αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος να στηριχθεί ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εάν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας για την επόμενη πενταετία.

    Αυτό δήλωσε με το πέρας της συνεδρίας ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε επίσης ότι θα στηριχθεί αυτή η υποψηφιότητα εφόσον το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει συνάδει με τις αρχές της πολιτικής της ΕΔΕΚ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση.

    Ο κ. Ομήρου είπε επίσης ότι εάν δεν είναι υποψήφιος ο κ. Παπαδόπουλος, το Πολιτικό Γραφείο προτείνει την υιοθέτηση μιας σειράς κριτηρίων όσο αφορά τον υποψήφιο πρόεδρο, καταθέτοντας επίσης και το όνομα του Προέδρου του Κινήματος στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη ή τη διατήρηση της συνεργασίας των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στα πλαίσια που έχουν ήδη προκαθοριστεί από τις συνεδριακές αποφάσεις του Κινήματος.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    Η Κύπρος επαναλαμβάνει τη δέσμευση της στους στόχους και τους σκοπούς της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και πιστεύει ότι βρίσκεται σε θέση να υπηρετήσει ως γέφυρα επικοινωνίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ και της Μεσογείου, δήλωσε από τη Λεμεσό ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, χαιρετίζοντας την τελετή έναρξης της 7ης Συνάντησης Υπουργών του Ευρωμεσογειακού Μηχανισμού Επενδύσεων και Εταιρικής σχέσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (FEMIP) για την Ευρωμεσογειακή Συνεργασία.

    Στο χαιρετισμό του ο κ. Σαρρής ανέφερε πως πέρα από την ανασκόπηση των περασμένων ετών, η συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις σε σημαντικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία των χωρών που λαμβάνουν μέρος.

    Επανέλαβε τη δέσμευση της Κύπρου να συνεχίσει να υποστηρίζει δυναμικά τους στόχους και τους σκοπούς της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας, ως μέλος της ΕΕ, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας «βρίσκεται σε θέση να υπηρετήσει ως γέφυρα επικοινωνίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ και των Μεσογειακών συνεταίρων αλλά και ως καταλύτης στη διαμόρφωση πολιτικών για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 14 May 2007 - 9:32:08 UTC