Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-05-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΑΛΑΤ
  • [02] ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΑΛΑΤ

    Η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε πως δεν βλέπει με καλό μάτι το να γίνουν κάποιες συναντήσεις με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αλλά η θέση της είναι πως αυτές οι συναντήσεις θα πρέπει να γίνονται και να έχουν συγκεκριμένη ατζέντα και περιεχόμενο, ούτως ώστε να δημιουργούνται δεδομένα και προϋποθέσεις που να υπάρχει και κάποια πρόοδος, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    Ο κ. Πάλμας είχε κληθεί να σχολιάσει το γεγονός πως σε συνέντευξη στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας άφησε να νοηθεί ότι εκείνος θα ευνοούσε μια συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    «Η θέση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα είναι σαφής. Ποτέ δεν είπαμε πως δεν βλέπουμε με καλό μάτι να γίνουν κάποιες συναντήσεις με τον κ. Ταλάτ. Απλώς εκείνο το οποίο λέμε ως κυβέρνηση, αλλά το έχει πει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πως οι συναντήσεις θα πρέπει να γίνονται και να έχουν συγκεκριμένη ατζέντα και περιεχόμενο, ούτως ώστε να δημιουργούνται δεδομένα και προϋποθέσεις που να υπάρχει και κάποια πρόοδος», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

    [02] ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η Κύπρος χρειάζεται να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο γρήγορα να προσαρμοστεί στο νέο ανταγωνιστικό, παγκόσμιο περιβάλλον, και να κάνει την οικονομία της πιο επικεντρωμένη, ευέλικτη και αποτελεσματική, δήλωσε ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Πίτερ Μίλετ.

    Σε ομιλία του σε συνάντηση του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακας, με θέμα «Η Κύπρος και η ΕΕ», ο κ. Μίλετ είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να εργαστεί με την Κύπρο πάνω σε αυτή την ατζέντα.

    Ο κ. Μίλετ είπε ότι η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση πριν από τρία χρόνια, μια εξέλιξη για την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο πολέμησε σκληρά, ``παρά τους σημαντικούς ενδοιασμούς από συγκεκριμένα άλλα Κράτη Μέλη. Και μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση για ένταξη της Κύπρου στο Ευρώ, δείχνοντας, τόσο την προσήλωση της Κύπρου στην Ευρώπη, όσο και την καταπληκτική δύναμη της οικονομίας σας``, πρόσθεσε.

    Ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής έθεσε το ερώτημα πώς μπορεί η Κύπρος, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλήρες μέλος της Ευρωζώνης, να αντιμετωπίσει την πρόκληση της παγκοσμιοποίησης. Σημειώνοντας ότι η ΕΕ είναι πηγή σταθερότητας και μια μηχανή για την ανάπτυξη, τόνισε, ωστόσο, ότι οι επιτυχίες του παρελθόντος δεν είναι πλέον οι σωστές προτεραιότητες για τις προκλήσεις του μέλλοντος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 May 2007 - 13:29:17 UTC