Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΦΕΞ ΗΠΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΟΜΗΡΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
  • [03] ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ
  • [04] ΑΜΚΕ - ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΩΤΙΑ

  • [01] ΥΦΕΞ ΗΠΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις Νίκολας Μπερνς επανέλαβε την πρόθεση του να επισκεφθεί την Κύπρο πριν το τέλος του χρόνου ``για να φανεί υποστηρικτικός στις προσπάθειες του ΟΗΕ για προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στο νησί``.

    Μιλώντας σε σε Ελληνες δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης στην Ουάσιγκτον ο κ. Μπερνς αναφέρθηκε σε πρόσφατες συζητήσεις που είχε με αξιωματούχους της ελληνικής Κυβέρνησης και επισήμανε ότι τόσο η Αθήνα όσο και η Ουάσιγκτον "θέλουμε να δούμε τα Ηνωμένα Εθνη να καταβάλλουν ακόμη μια προσπάθεια για να είναι ενεργοί στο κυπριακό πρόβλημα".

    "Προσωπικά", είπε ο κ. Μπερνς, " εγώ και άλλοι επίσημοι άλλων χωρών πιέζουμε εδώ και καιρό τα Ηνωμένα Εθνη διότι πιστεύω πως πρέπει να καταβληθεί ακόμη μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό και σκοπεύω να μεταβώ στην Κύπρο αυτό το έτος. Είναι πιθανό να πάω μετά το καλοκαίρι εκεί" ανέφερε ο αμερικανός ΥΦΕΞ.

    Ο κ. Μπερνς χαρακτήρισε την Κύπρο φίλη-χώρα των ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί να έρθει στο νησί για να είναι υποστηρικτικός της ιδέας πως πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα ΗΕ να προωθήσουν την ειρηνευτική διαδικασία.

    [02] ΟΜΗΡΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008 έστω και εάν δεν συμπορευτούν μαζί του όλες οι δυνάμεις της τριμερούς, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σε ομιλία του σε διευρυμένη συνεδρία της ΚΕ του Κινήματος στη Λεμεσό, κατά την οποία κάλεσε όλους σε συστράτευση και ενότητα και επικύρωση της εισήγησης του Πολιτικού Γραφείου για υποστήριξη του Προέδρου Παπαδόπουλου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

    Όπως είπε ο κ.Ομήρου, «ήδη ο Τάσσος Παπαδόπουλος εξέφρασε την πρόθεση και τη βούληση του να είναι υποψήφιος της συνεργασίας ακόμα και εάν δεν υπάρχει συμπόρευση όλων και αυτή είναι η διαβεβαίωση που είχα από τον ίδιο».

    Πρόσθεσε δε πως «δική μας επιθυμία, επιδίωξη και στρατηγικός μας στόχος είναι η συνέχιση της τριμερούς συνεργασίας. Μπορούμε να συνεχίσουμε τα υπηρετούμε το λαό και τον τόπο μέσα από μια Κυβέρνηση προοδευτική, δημοκρατική, διανοίγοντας καινούργιες προοπτικές για αυτό απευθύνουμε ανοικτή και δημόσια πρόσκληση να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

    [03] ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ

    Σε Επίτιμο Δημότη της κατεχόμενης Μόρφου ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, σε ειδική τελετή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Στον κ. Παπούλια απονεμήθηκε επίσης το Κλειδί του Δήμου της Μόρφου. Μετά την τελετή, θα λειτουργήσει η φωτογραφική έκθεση ``Μόρφου - Κραυγή αγωνίας``

    ``Είναι για εμάς αυτό το γεγονός``, είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας, ``πολύ σημαντικό και θέλουμε, μέσα από την απόφασή μας αυτή, να τιμήσουμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και στο πρόσωπο αυτού να τιμήσουμε την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας, αλλά και τους απλούς ανθρώπους για τα όσα έχουν κάνει και για τα όσα έχουν προσφέρει στον αγώνα της μαρτυρικής μας πατρίδας``.

    [04] ΑΜΚΕ - ΚΥΠΡΟΣ - ΠΡΩΤΙΑ

    Η Κύπρος κατέλαβε την πρώτη θέση στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) που διεξήχθησαν στο Μονακό.

    Χθες, τελευταία μέρα των αγώνων, η Κύπρος εξασφάλισε 13 χρυσά μετάλλια αυξάνοντας τον σχετικό αριθμό στα 36. Εξασφάλισε ακόμη 33 αργυρά μετάλλια και 24 χάλκινα.

    Στη δεύτερη θέση κατατάγηκε η Ισλανδία με 31 χρυσά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 10 June 2007 - 11:29:10 UTC