Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΛΤΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΥΦΕΞ ΗΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΛΤΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Πρόεδρος της Μάλτας Εντουαρντ Φένεχ Αντάμι, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Η επίσημη υποδοχή του κ. Αντάμι στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει το πρωί και αργότερα οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ` ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Αργότερα σήμερα, ο κ. Αντάμι θα μεταβεί στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπου θα προσφωνήσει το Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου και Μάλτας.

    Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και μετά με τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου, η οποία θα του επιδώσει το Μετάλλιο της Λευκωσίας. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την παλαιά πόλη της Λευκωσίας και τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, συνοδευόμενος από την κ. Μαύρου.

    Το απόγευμα θα συναντηθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β`, με τον οποίο θα επισκεφθεί τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη και το Ιδρυμα Μακαρίου Γ`.

    Το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Αύριο, ο κ. Αντάμι θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου και μετά θα μεταβεί στη Λάρνακα, όπου θα τον υποδεχθεί ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Μωυσέως. Ακολούθως θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Κέντρο Λάρνακας, το Μουσείο Πιερίδη και την εκκλησία Αγίου Λαζάρου.

    Ο κ. Αντάμι, ο οποίος θα αναχωρήσει την Τρίτη, θα συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικλ Φρέντο και επιχειρηματική αποστολή.

    [02] ΥΦΕΞ ΗΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις Νίκολας Μπερνς επανέλαβε την πρόθεση του να επισκεφθεί την Κύπρο πριν το τέλος του χρόνου "για να φανεί υποστηρικτικός στις προσπάθειες του ΟΗΕ για προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στο νησί".

    Μιλώντας σε σε Ελληνες δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μπερνς αναφέρθηκε σε πρόσφατες συζητήσεις που είχε με αξιωματούχους της ελληνικής Κυβέρνησης και επισήμανε ότι τόσο η Αθήνα όσο και η Ουάσιγκτον "θέλουμε να δούμε τα Ηνωμένα Εθνη να καταβάλλουν ακόμη μια προσπάθεια για να είναι ενεργοί στο κυπριακό πρόβλημα".

    "Προσωπικά", είπε ο κ. Μπερνς, "εγώ και άλλοι επίσημοι άλλων χωρών πιέζουμε εδώ και καιρό τα Ηνωμένα Εθνη διότι πιστεύω πως πρέπει να καταβληθεί ακόμη μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό και σκοπεύω να μεταβώ στην Κύπρο αυτό το έτος. Είναι πιθανό να πάω μετά το καλοκαίρι εκεί" ανέφερε ο Αμερικανός ΥΦΕΞ. Ο κ. Μπερνς χαρακτήρισε την Κύπρο φίλη-χώρα των ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί να έρθει στο νησί για να είναι υποστηρικτικός της ιδέας πως πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα ΗΕ να προωθήσουν την ειρηνευτική διαδικασία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 11 June 2007 - 9:29:13 UTC