Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ
  • [02] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΦΟΥ - ΘΡΑΣΟΥ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΥΔΑΤΙΚΟ - ΣΥΣΚΕΨΗ

  • [01] ΕΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

    Διμερείς διαβουλεύσεις με τέσσερις χώρες - την Πολωνία, τη Βρετανία, την Ολλανδία και την Τσεχία - πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί η γερμανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου για τον καθορισμό της νέας Συνθήκης.

    «Εργαζόμαστε εντατικά, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ανγκελα Μέρκελ.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η κ. Μέρκελ, η οποία έχει την ενεργό υποστήριξη του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, έχει κάνει ανοίγματα προς τις δύο χώρες που έχουν και τις μεγαλύτερες ενστάσεις, δηλαδή την Πολωνία και τη Βρετανία, αλλά μέχρι στιγμής οι δύο χώρες δεν τα θεωρούν αρκετά.

    Ειδικότερα, στους Πολωνούς τα υπόλοιπα κράτη μέλη προτείνουν μια μικρή τροποποίηση της συμφωνίας του 2004, η οποία προβλέπει ότι μια απόφαση λαμβάνεται με ειδική πλειοψηφία στο Συμβούλιο όταν συγκεντρώνει το 55% του αριθμού των κρατών μελών και το 65% του πληθυσμού της Κοινότητας. Μέσω αυτής της τροποποίησης αυξάνεται το βάρος της Πολωνίας, αλλά η χώρα αυτή εξακολουθεί να ζητάει ριζική αλλαγή του συστήματος που αποφασίστηκε το 2004.

    Στη Βρετανία, η προεδρία προτείνει την εξαίρεση που ζητάει το Λονδίνο στην εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, την προστασία των εργαζομένων.

    Της επιτρέπουν επίσης να εξαιρεθεί από την κατάργηση του βέτο στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων σε θέματα δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης.

    Ομως, η προεδρία και η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών αρνούνται κατηγορηματικά να ικανοποιήσουν την αξίωση του Λονδίνου να μην υπάρξει Υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ, στο πλαίσιο της νέας συνθήκης. Το μόνο που θα μπορούσαν να αποδεχθούν είναι να μην ονομάζεται Υπουργός Εξωτερικών.

    [02] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΦΟΥ - ΘΡΑΣΟΥ

    Το νέο αεροδρόμιο της Πάφου αναμένεται να λειτουργήσει περί τα τέλη του 2008, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου μετά από επίσκεψη στο εργοτάξιο του αεροδρομίου.

    Ο κ. Θράσου, ο οποίος συνοδεύεται από το Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Εργων Αλέκο Μιχαηλίδη, ανέφερε η κατασκευή του κτιρίου του νέου αεροδρομίου της Πάφου άρχισε τον Ιούνιο του 2006 και αναμένεται να συμπληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία περί τα τέλη του 2008, αφού οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

    Το νέο κτίριο επιβατών, σημείωσε ο Υπουργός, που είναι ένα έργο σύγχρονο και υψηλών διαγραφών θα έχει εμβαδόν 18,000 τ.μ., θα διαθέτει χώρους στάθμευσης για 760 ιδιωτικά οχήματα, 36 λεωφορεία και 84 ταξί.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΥΔΑΤΙΚΟ - ΣΥΣΚΕΨΗ

    Το υδατικό ισοζύγιο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι το διαθέσιμο νερό ανέρχεται σήμερα στα 62 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι αν μέχρι το τέλος του 2007 δεν έχουμε βροχόπτωση η διαθέσιμη ποσότητα θα είναι μόνο 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα».

    Ο κ. Φωτίου μιλούσε μετά από σύσκεψη κατά την οποία αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα και εξετάστηκαν όλα τα σενάρια για την κάλυψη των υδατικών αναγκών μέχρι το τέλος του 2007, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με την επέκταση των υφιστάμενων μονάδων αφαλάτωσης και τη δημιουργία πλωτών/κινητών μονάδων, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή νερού ύδρευσης.

    Για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τη λειψυδρία αποφασίστηκε «η ενεργοποίηση της απόφασης για την προώθηση της χρήσης πλωτών/κινητών μονάδων αφαλάτωσης με απλουστευμένες διαδικασίες μέχρι τη δημιουργία της μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή Λεμεσού και των άλλων μονάδων, που προγραμματίζονται να γίνουν στην Πάφο και Παραλίμνι.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 22 June 2007 - 13:29:15 UTC