Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΓΙΟΥΝΚΕΡ - ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΛΤΑ - ΟΝΕ
  • [02] Ε/Κ ΚΑΙ Τ/Κ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΥΠΕ - ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

  • [01] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΓΙΟΥΝΚΕΡ - ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΛΤΑ - ΟΝΕ

    Η Κύπρος και η Μάλτα κατέβαλαν περισσότερες προσπάθειες για την εξυγίανση των οικονομιών τους από ορισμένες χώρες του κοινοτικού βορρά, διαψεύδοντας όλους εκείνους που κατά καιρούς υποστήριζαν ότι δεν θα πρέπει να ενταχθούν στην ευρωζώνη χώρες της νότιας Ευρώπης.

    Αυτό υποστήριξε στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωζώνης, Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Στη διάρκεια ενημέρωσης των ευρωβουλευτών για την ένταξη της Κύπρου και της Μάλτας στην ΟΝΕ, ο κ. Γιούνκερ χαιρέτισε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ένταξη των δύο χωρών διαψεύδει πλήρως όλους εκείνους που είχαν θεωρήσει είτε ότι δεν θα υπάρξει το ευρώ είτε ότι δεν θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτό οι χώρες της νότιας Ευρώπης, τις οποίες υποτιμητικά αποκαλούσαν «το Club Mediterrannee».

    [02] Ε/Κ ΚΑΙ Τ/Κ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Τα ελληνοκυπριακά και τα τουρκοκυπριακά κόμματα, που συναντήθηκαν στο Λήδρα Πάλας, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πιθανότητα εξεύρεσης τρόπων, προκειμένου να υπάρξει διέξοδος από τη στασιμότητα που επικρατεί στο Κυπριακό.

    Επίσης, οι ηγέτες ή εκπρόσωποι των κυπριακών κομμάτων εξέφρασαν τη στήριξή τους προς την εξεύρεση μιας λύσης δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση.

    Το κοινό ανακοινωθέν διάβασε ο Πρεσβευτής της Σλοβακίας Γιάν Βάρσο, η χώρα του οποίου διοργανώνει τις συναντήσεις των κομμάτων στο Λήδρα Πάλας.

    Ο Σλοβάκος Πρεσβευτής, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης για τελευταία φορά λόγω της ολοκλήρωσης της διπλωματικής του αποστολής στην Κύπρο, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τα κόμματα αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στις προσπάθειες επαναπροσέγγισης.

    [03] ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΥΠΕ - ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

    Η φωτογράφος του ΚΥΠΕ Κάτια Χριστοδούλου κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού δημοσιογραφικής φωτογραφίας, που διοργάνωσε το 2006 η Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων της Μεσογείου (ΑΜΑΝ).

    Η φωτογραφία απεικονίζει το δράμα των χιλιάδων Λιβανέζων προσφύγων, που κατέφυγαν στην Κύπρο μετά την εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο.

    Η Κάτια Χριστοδούλου ταξίδευσε στο Αλγέρι, όπου παράλαβε το τιμητικό δίπλωμα κατά τη διάρκεια της 16ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Συμμαχίας. Το δίπλωμα επέδωσε στη φωτογράφο του ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων της Αλγερίας APS Νάσερ Μεχάλ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της Συμμαχίας για την επόμενη χρονιά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 27 June 2007 - 17:29:12 UTC