Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-06-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΡΟΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΕΤΥΚ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΡΟΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Την σθεναρή στήριξη της Κύπρου στην πορεία της Κροατίας προς την ΕΕ επαναδιατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος στον Πρόεδρο της Κροατίας Στέπαν Μέσιτς, ο οποίος ζήτησε όπως η Κύπρος διατηρήσει την υποστήριξή της προς την ενταξιακή πορεία της χώρας του.

    Παπαδόπουλος και Μέσιτς συζήτησαν σήμερα σε επίσημες συνομιλίες που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, την ενταξιακή πορεία της Κροατίας, τα προβλήματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου και τις προοπτικές επίλυσής τους, καθώς και τις προοπτικές για ανάπτυξη των διμερών τους σχέσεων σε τομείς όπως το εμπόριο την οικονομία και τον πολιτισμό.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Μέσιτς είπε πως η επίσκεψη του Προέδρου Παπαδόπουλου στην Κροατία τον περασμένο Νοέμβριο ήταν μια αποφασιστική καμπή για τις σχέσεις των δύο χωρών.

    Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο Κροάτης Πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των διμερών σχέσεων και σημείωσε ότι ``υπάρχει μεγάλη προοπτική για ακόμη μεγαλύτερη και πιο καρποφόρα συνεργασία και στις δύο πλευρές``.

    Σημειώνοντας ότι μέσω της συμμετοχής, στην αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, του Προέδρου του κροατικού εμπορικού επιμελητηρίου, καθώς και του Διευθυντή των μεγαλυτέρων λιμανιών της Κροατίας ``θέλουμε να δείξουμε ότι σε σχέση με την οικονομική συνεργασία, πρέπει και μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα``.

    Ο κ. Μέσιτς είπε πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για τον τρόπο με τον οποίο επιλύθηκε το πρόβλημα των προσφύγων, που είχε δημιουργηθεί ως συνέπεια των πολέμων στην περιοχή.

    ``Γιατί η διαδικασία της επιστροφής και αποκατάστασης της περιουσίας τους και η προσαγωγή αυτών που ευθύνονται για εγκλήματα κατά της δικαιοσύνης είναι κάτι που μας επιτρέπει να έχουμε καρποφόρα συνεργασία με τις χώρες της περιοχής``, είπε.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως συζητήθηκε η ενταξιακή διαδικασία της Κροατίας στην ΕΕ, ``την οποία υποστηρίζουμε σθεναρά``.

    Πρόσθεσε, ``ανοίγουμε το δρόμο για καλές σχέσεις και ανταλλαγές μεταξύ επιχειρηματιών των δύο λαών μας και πρέπει να αυξήσουμε τις διμερείς σχέσεις, τις οικονομικές, εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις και εναπόκειται στον ιδιωτικό τομέα να δουν τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσουν``.

    Σε ερώτηση αν η χώρα προτίθεται να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της Κύπρου ως μέλους της ΕΕ για την πορεία της Κροατίας στην Ενωση, ο κ. Μέσιτς είπε πως η Κροατία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί την εμπειρία της Κύπρου και επίσης θέλουμε η Κύπρος να συνεχίσει να υποστηρίζει την Κροατία στην πορεία της προς την ΕΕ.

    ``Είναι πάντα έτσι, όποιος πετυχαίνει ένα στόχο έχει κάτι να πει σε αυτούς που φιλοδοξούν να τον πετύχουν``, κατέληξε.

    [02] ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η γεωργία στην Ευρώπη μπορεί να επιβιώσει καλύτερα εάν θέσει ως στόχο της τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, δήλωσε η Επίτροπος Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μαριάν Φίσερ Μπολ, η οποία σημείωσε ότι η Κύπρος μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου αυτού.

    Η κ. Μπολ, η οποία μαζί με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτη Φωτίου είχε το απόγευμα συνάντηση με Μη κυβερνητικές αγροτικές οργανώσεις της Κύπρου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι αγροτικοί κλάδοι στην Κύπρο.

    Η Ευρωπαία Επίτροπος, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, συμβούλευσε τους Κύπριους παραγωγούς να στοχεύσουν σε υψηλής ποιότητας παραγωγές, λέγοντας ότι μόνο έτσι θα μπορέσει ο αγροτικός τομέας της ΕΕ να προχωρήσει προς τα εμπρός.

    Ενημερώθηκε, επίσης, για την επιθυμία της Κύπρου να κατοχυρώσει το χαλούμι.

    [03] ΕΤΥΚ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Η ΕΤΥΚ προκηρύσσει δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 1230 μέχρι τις 1430 σε όλες τις τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλους οργανισμούς που καλύπτονται από τις συλλογικές συμβάσεις της ΕΤΥΚ για την Τετάρτη 4 Ιουλίου.

    Καλεί παράλληλα τα μέλη της σε όλες τις υπηρεσίες των Τραπεζών, των Ασφαλιστικών Εταιρειών και άλλων Οργανισμών, να μην διεκπεραιώνουν από την Δευτέρα 2 Ιουλίου οποιαδήποτε επιταγή, έμβασμα ή άλλη τραπεζική εντολή, συναλλαγή ή έγγραφο που έχει οποιαδήποτε σχέση με την Εθνική Τράπεζα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 28 June 2007 - 19:29:12 UTC