Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΕΙΠΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΥΜΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΩΤΙΟΥ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

  • [01] ΕΛΛΕΙΠΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ

    Πτώμα, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δυνατό να ανήκει στον Thomas Mooney, υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία, ο οποίος δεν επικοινώνησε με την πρεσβεία τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, έχει εντοπιστεί στην περιοχή Ορκόντα.

    Την πληροφορία δεν επιβεβαίωσε επίσημα η αμερικανική πρεσβεία, που τόνισε πως εάν το πτώμα όντως ανήκει στον Αμερικανό διπλωμάτη θα πρέπει να ενημερωθεί πρώτα η οικογένειά του και στη συνέχεια να γίνουν οι περαιτέρω χειρισμοί επί του θέματος.

    Χθες η κυπριακή Αστυνομία, ύστερα από καταγγελία, ανακοίνωσε ότι διερευνά υπόθεση ελλείποντος προσώπου, του Thomas Mooney, 45 χρόνων, υπάλληλου της αμερικανικής πρεσβείας, ο οποίος δεν έδωσε σημεία ζωής από την Πέμπτη.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας δήλωσε σήμερα ότι οι αρμόδιες αρχές του κράτους διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την εξαφάνιση του Στρατιωτικού Ακολούθου της πρεσβείας των ΗΠΑ Thomas Mooney και την ανεύρεση του αυτοκινήτου του εξαφανισθέντος και πτώματος.

    Ο κ. Πάλμας είπε ότι ``βρέθηκε το αυτοκίνητο, βρέθηκε πτώμα, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είναι στον τόπο του συμβάντος και διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα``.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΥΜΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ

    Η διευθέτηση του Κυπριακού καταλαμβάνει μια ειδική θέση στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, η οποία έχει επανειλημμένως προωθήσει συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την επίτευξη προόδου, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Μπόρις Γκριζλόφ.

    Ο κ. Γκριζλόφ, ο οποίος πραγματοποίησε πρόσφατα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο προσκεκλημένος του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, υπογράμμισε ότι η Μόσχα δεν διακατέχεται από εγωιστικά συμφέροντα στην Κύπρο, αλλά επιδιώκει μια δίκαιη λύση στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και συνεχίζοντας τις προσπάθειές της μέσω των επαφών που διατηρεί με όλα τα μέρη που εμπλέκονται άμεσα. Την ίδια ώρα, εξέφρασε ικανοποίηση από το επίπεδο συνεργασίας της Μόσχας με τους υπόλοιπους εταίρους της στο ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

    Ο Ρώσος αξιωματούχος συμβούλεψε τις δύο κοινότητες της Κύπρου να μην στρέφουν το βλέμμα τους προς τα πίσω, αλλά ``να κοιτάξουμε προς τα εμπρός, στην προοπτική δημιουργίας ενός κοινού μέλλοντος για όλους τους Κυπρίους``.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΩΤΙΟΥ

    Ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των κατοίκων που υπέστησαν ζημιές από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή του Σαϊτά, συζητά την ερχόμενη Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου.

    Σε ειδική σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο Δημοκρατία, με τη συμμετοχή των Υπουργών Γεωργίας, Οικονομικών και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών εξετάστηκαν τα προβλήματα, που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά και εκτιμήθηκαν οι ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι της περιοχής.

    Οπως ανέφερε σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη ο κ. Φωτίου, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την ΕΕ για εξασφάλιση πόρων από κοινοτικά κονδύλια για την οικονομική στήριξη των κατοίκων, όπως το Ταμείο Αλληλεγγύης για έκτακτες περιπτώσεις, κάτι που έγινε πέρσι στην Ισπανία, καθώς και άλλα ταμεία όπως τα διαρθρωτικά και το σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

    Σύνολο 1.391 θέσεις, από τις οποίες 855 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 360 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 120 στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο, 52 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας και 4 θέσεις στις Δραματικές Σχολές της Ελλάδας, διατέθηκαν σήμερα με την πρώτη κατανομή βάσει των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων.

    Επιπρόσθετα, έχουν δοθεί για τελειόφοιτους και απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και εσπερινών σχολείων ως υπεράριθμες θέσεις, 26 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, 39 για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 12 για το ΑΞΙΚ και 3 για τις Στρατιωτικές Σχολές. Το σύνολο των θέσεων ανέρχεται σε 1.471.

    Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων για τις θέσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και τις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΣΣΥ) της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 2 July 2007 - 11:29:17 UTC