Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ - ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
  • [02] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΤΑΦΕΣ - ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΠΑΡΙΣΙ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ - ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

    Με δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας επιβεβαίωσε ότι κατά τη συνάντηση του Τάσου Τζωνή και του Ρασίντ Περτέβ, ο σύμβουλος του Τ/Κ ηγέτη έθεσε το θέμα ότι λόγω της ματαίωσης του παράνομου φιλικού αγώνα μεταξύ της τ/κ ομάδας Τσετίνκαγια και της αγγλικής Λούτον, που επρόκειτο να γίνει στα κατεχόμενα, η συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν θα πραγματοποιηθεί.

    ``Ελπίζουμε``, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πάλμας, ``ότι ο κ. Ταλάτ θα κάνει δεύτερες σκέψεις για να γίνει η συνάντηση και να ξεκινήσει η διαδικασία της 8ης Ιουλίου``.

    Την ετοιμότητα των Ηνωμένων Εθνών να διευκολύνουν την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ του Προέδρου Παπαδόπουλου και του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επαναβεβαίωσε Εκπρόσωπος του ΗΕ, με δήλωση του στο ΚΥΠΕ, με αφορμή τις εξελίξεις που οδήγησαν στη ματαίωση της ``συμφωνηθείσας συνάντησης``, μεταξύ των δύο ηγετών. ¨ ``Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου έχοντας χαιρετήσει με θέρμη τη συμφωνία των κ.κ. Παπαδόπουλου και Ταλάτ να συναντηθούν. Παραμένουμε έτοιμοι να διευκολύνουμε την διαδικασία καθώς και τις δύο πλευρές``, σημείωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος των ΗΕ, προσθέτοντας ότι ο Διεθνής Οργανισμός `` ελπίζει ότι η συνάντηση είναι ακόμη δυνατό να πραγματοποιηθεί στο σύντομο μέλλον με στόχο να δοθεί η αναγκαία ώθηση για να κινηθεί προς τα εμπρός η όλη διαδικασία``.

    [02] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΤΑΦΕΣ - ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Με σεμνές τελετές συνεχίζεται στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας η ταφή των λειψάνων των 15 συνολικά Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων, των οποίων τα λείψανα ταυτοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της διαδικασίας που ακολουθείται από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), με τη μέθοδο του DNA, και παραδόθηκαν στους συγγενείς τους.

    Στο μεταξύ συνεχίζονται η εκταφή λειψάνων τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στα κατεχόμενα καθώς και οι ταυτοποιήσεις στο ανθρωπολογικό εργαστήριο.

    Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μέχρι στιγμής έχουν εκταφεί τα λείψανα 270 περίπου ατόμων εκ των οποίων οι 50-60 είναι Τ/Κ. Η ΔΕΑ έχει επιστρέψει μέχρι στιγμής στις οικογένειές τους τα λείψανα 28 αγνοουμένων, 15 Ε/Κ και 13 Τ/Κ.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΠΑΡΙΣΙ

    Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Γαλλικής Κυβέρνησης, η Εθνική Φρουρά θα συμμετάσχει με άγημα Σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και στρατιωτικό τμήμα Καταδρομέων, επιπέδου Διμοιρίας, στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου 2007, στο Παρίσι, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της Γαλλίας.

    Στους εορτασμούς για την 14η Ιουλίου και στην παρέλαση της Λεωφόρου Ηλυσίων Πεδίων, θα παραστεί ο Υπουργός Άμυνας Χριστόδουλος Πασιαρδής, ύστερα από επίσημη πρόσκληση από το Γάλλο ομόλογό του Herve Morin.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 13 July 2007 - 9:29:17 UTC