Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΑΛΑΤ
  • [02] Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΛΛΗ - ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ

    ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

  • [03] ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΑΛΑΤ

    Δεν έχει οριστεί καμία ημερομηνία ούτε για συνάντηση του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσου Τζιωνή με τον σύμβουλο του Τ/Κ ηγέτη Ρασίτ Περτέβ αλλά ούτε και σε ό,τι αφορά συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Επρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    Ο κ. Πάλμας απαντούσε σε ερώτηση με αφορμή δηλώσεις του Χασάν Ερτσακιτζά, εκπροσώπου Τύπου του Τ/Κ ηγέτη πως η συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Τάσσου Παπαδόπουλου και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν ακόμη το επιθυμεί και η ε/κ πλευρά.

    Ο Εκπρόσωπος υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απέστειλε δυο επιστολές, μια για μια συνάντηση στο ανθρωπολογικό εργαστήριο για το «πολύ - πολύ λεπτό και ανθρωπιστικό θέμα» των αγνοουμένων, στην οποία δεν ανταποκρίθηκε ο κ. Ταλάτ και μια για συνάντησή τους για να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τη διαδικασία της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    [02] Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΛΛΗ - ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι θα δοθούν στους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της εταιρείας ``Ηλιος``, το σκέλος του Πορίσματος Καλλή που αφορά τις αστικές ευθύνες και τα πρακτικά της διαδικασίας, ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν αγωγές στα ελληνικά δικαστήρια, τα οποία επιδικάζουν ψηλότερες αποζημιώσεις από τα κυπριακά δικαστήρια.

    Μιλώντας σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Αρχηγό Αστυνομίας Ιάκωβο Παπακώστα, ο κ. Κληρίδης είπε ότι οι ανακρίσεις γίνονται με το γρηγορότερο δυνατό ρυθμό και ότι είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα να είναι ποιοτικά καλό και όχι απλώς να επισπεύδονται χωρίς το δέσιμο της υπόθεσης να είναι τέτοιο που να εγγυάται ορατή επιτυχία υποθέσεων ενώπιον δικαστηρίων.

    Ο κ. Παπακώστας αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα ανακριτικό έργο και σημείωσε ότι πρόκειται για μία πολύπλοκη υπόθεση, η οποία χρειάζεται λεπτό χειρισμό και επιστάμενη προσπάθεια, γιατί πρέπει οπωσδήποτε η Αστυνομία να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης το απαιτούμενο μαρτυρικό υλικό, για να μπορέσει η δικαιοσύνη να κάνει τη δική της δουλειά.

    Πρόσθεσε ότι η βιασύνη στη συλλογή του μαρτυρικού υλικού δεν πρέπει να αποβεί εις βάρος της ποιότητας του υλικού, και ότι δεν είναι δυνατό να τεθεί χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

    [03] ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Σε πεντάωρη στάση εργασίας κατέρχονται το Σάββατο, από τις 1000 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) λόγω της συνεχιζόμενης παραβίασης της Συλλογικής Σύμβασης, σύμφωνα με τη Συντεχνία.

    Από τα απεργιακά μέτρα αναμένεται να επηρεαστούν άμεσα τέσσερις πτήσεις προς και από το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και την Αθήνα, που θα μετέφεραν συνολικά 1200 επιβάτες.

    Με ανακοίνωσή τους οι Κυπριακές Αερογραμμές καταδικάζουν την εξαγγελθείσα απεργία και διαβεβαιώνουν ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να γίνουν οι καλύτερες υπό τις περιστάσεις διευθετήσεις, με στόχο η ταλαιπωρία του κοινού να είναι όσο το δυνατό λιγότερη, σημειώνοντας πως για τις σχετικές διευθετήσεις θα υπάρξει ανακοίνωση αργότερα.

    Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ Ανδρέας Γεωργίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «εδώ και δυο χρόνια παραβιάζεται η σύμβαση μονομερώς από την εταιρεία και έχουμε περάσει διάφορες διαδικασίες, κατευθείαν συνομιλίες, στο Υπουργείο Εργασίας κτλ, και το Υπουργείο διαπίστωσε εξόφθαλμη παραβίαση της συλλογικής σύμβασης από μέρους της εταιρείας».

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Μαριέττα Γιαννάκου φθάνει στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Κύπριου ομολόγου της Ακη Κλεάνθους.

    Η κ. Γιαννάκου θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης και καταδίκης της 33ης επετείου της τουρκικής εισβολής, που θα πραγματοποιηθούν σε Λευκωσία και Πάφο και θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Γιαννάκου θα έχει συνομιλίες με τον κ. Κλεάνθους για διμερή θέματα παιδείας και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Η Ελληνίδα Υπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και ακολούθως θα παραστεί στο μνημόσυνο των πεσόντων της τουρκικής εισβολής στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Λευκωσίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 18 July 2007 - 15:29:14 UTC