Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΑΛΑΤ
  • [03] Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΛΛΗ
  • [04] ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι όσοι προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν ποια λύση επιδιώκουμε, απλώς προσπαθούν να προβάλουν τη θέση ότι το μόνο συγκεκριμένο σχέδιο πάνω στο οποίο θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις, είναι το σχέδιο Ανάν.

    Σε ομιλία του στην εκδήλωση της «Οργάνωσης Αντιστασιακών Μαχητών Πάφου» για τις μαύρες επετείους του Ιούλη του 1974, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι έχουμε προδιαγράψει τα πλαίσια και τις αρχές που θα διέπουν μια αποδεκτή λύση, για να είναι αυτή βιώσιμη και λειτουργική και για να αντιμετωπίζει ικανοποιητικά και μόνιμα τις ανησυχίες των Ελλήνων της Κύπρου.

    «Ξέρουμε τι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε, αυτά που η ιστορία μας και το μέλλον του Ελληνισμού της Κύπρου δεν μας επιτρέπουν να αποδεχτούμε. Με την ίδια βεβαιότητα και καθαρότητα, ξέρουμε και αυτά που μπορούμε να αποδεχτούμε και που πρέπει να προνοεί η λύση, για να είναι δίκαιη και βιώσιμη, για να είναι λειτουργική. Τα έχουμε διακηρύξει επανειλημμένα και τα έχουμε διαβιβάσει με λεπτομέρεια στα Ηνωμένα Εθνη», επισήμανε.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι έχουμε καθορίσει τα θέματα ουσίας που επιβάλλεται να συζητηθούν από τις Ομάδες Εργασίας, σύμφωνα με τις πρόνοιες και την διαδικασία της 8ης Ιουλίου, 2006, ώστε να προκύψει μια συνολική λύση του Κυπριακού.

    «Μια νέα βάση και ένα νέο περίγραμμα λύσης, όπως συμφωνήθηκε με τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας και τον κ. Γκαμπάρι. Αυτό το περίγραμμα λύσης, θα βασίζεται στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο και στις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ», συνέχισε.

    [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΑΛΑΤ

    Δεν έχει οριστεί καμία ημερομηνία ούτε για συνάντηση του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσου Τζιωνή με το σύμβουλο του Τ/Κ ηγέτη Ρασίτ Περτέβ αλλά ούτε και σε ό,τι αφορά συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Επρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    Ο κ. Πάλμας απαντούσε σε ερώτηση με αφορμή δηλώσεις του Χασάν Ερτσακιτζά, εκπροσώπου Τύπου του Τ/Κ ηγέτη, πως η συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Τάσσου Παπαδόπουλου και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν ακόμη το επιθυμεί και η ε/κ πλευρά.

    Ο Εκπρόσωπος υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απέστειλε δυο επιστολές, μια για μια συνάντηση στο ανθρωπολογικό εργαστήριο για το «πολύ - πολύ λεπτό και ανθρωπιστικό θέμα» των αγνοουμένων, στην οποία δεν ανταποκρίθηκε ο κ. Ταλάτ και μια για συνάντησή τους για να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τη διαδικασία της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

    [03] Γ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΛΛΗ

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι θα δοθούν στους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της εταιρείας ``Ηλιος``, το σκέλος του Πορίσματος Καλλή που αφορά τις αστικές ευθύνες και τα πρακτικά της διαδικασίας, ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν αγωγές στα ελληνικά δικαστήρια, τα οποία επιδικάζουν ψηλότερες αποζημιώσεις από τα κυπριακά δικαστήρια.

    Μιλώντας σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Αρχηγό Αστυνομίας Ιάκωβο Παπακώστα, ο κ. Κληρίδης είπε ότι οι ανακρίσεις γίνονται με το γρηγορότερο δυνατό ρυθμό και ότι είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα να είναι ποιοτικά καλό και όχι απλώς να επισπεύδονται χωρίς το δέσιμο της υπόθεσης να είναι τέτοιο που να εγγυάται ορατή επιτυχία υποθέσεων ενώπιον δικαστηρίων.

    Ο κ. Παπακώστας αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα ανακριτικό έργο και σημείωσε ότι πρόκειται για μία πολύπλοκη υπόθεση, η οποία χρειάζεται λεπτό χειρισμό και επιστάμενη προσπάθεια, γιατί πρέπει οπωσδήποτε η Αστυνομία να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης το απαιτούμενο μαρτυρικό υλικό, για να μπορέσει η δικαιοσύνη να κάνει τη δική της δουλειά.

    [04] ΠΙΛΟΤΟΙ ΚΑ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Σε πεντάωρη στάση εργασίας κατέρχονται το Σάββατο, από τις 1000 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) λόγω της συνεχιζόμενης παραβίασης της Συλλογικής Σύμβασης, σύμφωνα με τη Συντεχνία.

    Από τα απεργιακά μέτρα αναμένεται να επηρεαστούν άμεσα τέσσερις πτήσεις προς και από το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και την Αθήνα, που θα μετέφεραν συνολικά 1200 επιβάτες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 19 July 2007 - 9:29:19 UTC