Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
  • [02] ΚΟΤ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΗΤΡΩΝ
  • [03] ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ - ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

    Δεν έχει τεθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θέμα απόσυρσης της κωδικοποίησης των αλλαγών επί του σχεδίου Ανάν, που ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έχει καταθέσει ως θέσεις της πλευράς μας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, απαντώντας σε ερώτηση για την απαίτηση του ΕΥΡΩΚΟ περί απόσυρσης των θέσεων αυτών.

    Ερωτηθείς αν οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2005 σε σχέση με τις αλλαγές στο σχέδιο Ανάν ισχύουν, ο κ. Πάλμας ανέφερε πως υπάρχει μια διαδικαστική συμφωνία και το μόνο ουσιαστικό και πρακτικό βήμα, το οποίο έγινε μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν από τον κυπριακό λαό, είναι η συμφωνία της 8ης Ιουλίου που επιτεύχθηκε μεταξύ των δυο πλευρών και των ΗΕ.

    «Ασφαλώς και πρόνοιες οι οποίες εμπεριέχονται ή εμπεριέχονταν στο σχέδιο Ανάν θα είναι μπροστά μας και όταν και εφόσον προκύψει κάτι ουσιαστικό και περιεκτικό για έναρξη συζητήσεων για πρόοδο στο Κυπριακό ή για συνολική επίλυση του Κυπριακού θα το έχουμε μπροστά μας και θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε.

    Πρόσθεσε πως τα δεδομένα με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν, «επομένως δεν θα πρέπει να αυτοεγκλωβιζόμαστε και να δημιουργούμε προβλήματα στους ίδιους μας τους εαυτούς για κάποια ζητήματα τα οποία ίσως είτε το 2005 είτε το 2004, οι συνθήκες ήταν τέτοιες που θα έπρεπε να τα διαχειριστούμε με τον α τρόπο και σήμερα οι συνθήκες, το 2007, το 2008, είναι διαφορετικές, επομένως θα πρέπει να τα διαχειριστούμε με άλλο τρόπο».

    [02] ΚΟΤ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΗΤΡΩΝ

    Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού προχώρησε σε μια πρώτη εξαγγελία ενός Σχεδίου Κινήτρων για την ενθάρρυνση επενδύσεων εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από τα διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ και τον ΚΟΤ, ο οποίος θα διαθέσει 13 εκατομμύρια ευρώ.

    Μιλώντας κατά την προκαταρκτική παρουσίαση του Σχεδίου Κινήτρων, ο Διευθυντής Τουρισμού του ΚΟΤ Λεύκος Φυλακτίδης είπε ότι το Σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο κ. Φυλακτίδης είπε πως η διαμόρφωση του Σχεδίου αυτού αναμένεται να διαμορφωθεί τον προσεχή Οκτώβριο και εκτιμάται ότι ο ΚΟΤ θα είναι σε θέση να εξετάσει τις πρώτες αιτήσεις το Μάρτιο του 2008, ενώ είναι πιθανό το δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους να γίνουν και οι πρώτες εκταμιεύσεις.

    [03] ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ - ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

    Εννέα στους δέκα Κύπριοι μετακινούνται σε καθημερινή βάση με ιδιωτικά μεταφορικά μέσα (88% με αυτοκίνητο και 1% με δίτροχο), ενώ μόνο το 3% χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με την έρευνα Ευρωβαρόμετρο, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στα κράτη μέλη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οπως προκύπτει από την έρευνα, στην Κύπρο καταγράφεται η πλέον μαζική χρησιμοποίηση ιδιωτικών μέσων μεταφοράς για καθημερινή μετακίνηση, μεταξύ των 27 κρατών μελών και η πλέον χαμηλότερη στη χρησιμοποίηση των δημόσιων μεταφορών.

    Μετά την Κύπρο, η μεγαλύτερη χρήση ιδιωτικών μέσων μεταφοράς γίνεται στη Γαλλία (71%), ενώ ακολουθούν η Ιρλανδία (69%), η Σλοβενία (67%) και η Μάλτα (66%). Ο μέσος όρος στην Κοινότητα είναι 53% και στην Ελλάδα 48%. Πρώτοι στη χρησιμοποίηση μέσων μαζικής μεταφοράς είναι οι Λετονοί με 47% και ακολουθούν οι Σλοβάκοι, οι Βούλγαροι και οι Τσέχοι με 35%. Στον αντίποδα βρίσκονται η Κύπρος με 3%, η Σλοβενία και η Ολλανδία με 11% και η Φινλανδία με 12%, ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 21%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 27 July 2007 - 9:29:17 UTC