Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ` - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΡΑΙΑΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

  • [01] ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Φθάνει στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 30 χρόνια από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`.

    Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση αργά το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Το βράδυ ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα παραθέσει στην οικία του στη Στράκκα ιδιωτικό δείπνο προς τιμήν του Προέδρου Παπούλια.

    Μετά τη συνάντηση, οι δύο Πρόεδροι θα μεταβούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, όπου θα παρακολουθήσουν συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με το Ορατόριο του Γιώργου Κοτσώνη «Μακάριος Νυν και Αεί», σε στίχους Ανθου Λυκαύγη.

    Αύριο το πρωί ο Πρόεδρος Παπούλιας θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Κύκκου, όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στην Ιερά Μονή Κύκκου και Τρισάγιο στο Θρονί και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων.

    Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ΓΓ του ΑΚΕΛ, και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και αργότερα με τον Ευρωβουλευτή και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη.

    Το βράδυ της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Ελλάδας θα απευθύνει χαιρετισμό στο φιλολογικό μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ`, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλο.

    Η επίσκεψη του Προέδρου Παπούλια θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα

    [02] ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ` - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Εκδηλώσεις μνήμης για τα 30 χρόνια από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

    Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί το επίσημο θρησκευτικό μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Κύκκου στην παρουσία των Προέδρων της Κύπρου και της Ελλάδας. Επιμνημόσυνο λόγο θα απευθύνει ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος.

    Μετά το μνημόσυνο θα τελεσθεί τρισάγιο στον τάφο του Εθνάρχη Μακαρίου στο Θρονί και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

    Το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου το φιλολογικό μνημόσυνο στη μνήμη του Μακαρίου με ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλο. Εξάλλου στο φιλολογικό μνημόσυνο οι δυο Πρόεδροι θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς.

    [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΡΑΙΑΝ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Ειδική Αντιπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης για την Κύπρο Τζόαν Ράιαν πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με αξιωματούχους του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα επαφών και άλλων δραστηριοτήτων της, που πηγάζουν από το διορισμό της.

    Σε δηλώσεις της στο KΥΠΕ, η κ. Ράιαν ανέφερε πως θα επιδιώξει να συναντηθεί με όσο το δυνατό περισσότερες ομάδες Κυπρίων και να ακούσει τις απόψεις τους επί των θεμάτων που τους απασχολούν, ενισχύοντας τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των κυπριακών κοινοτήτων και της βρετανικής κυβέρνησης.

    [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ απηύθυνε έκκληση προς όσους Ε/Κ και Τ/Κ κατέχουν πειστικά και αδιάσειστα στοιχεία για την τύχη των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας να τα καταθέσουν στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ).

    Σε συνέντευξη Τύπου ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε η Εκκλησία να συμβάλει στη λήξη του δράματος των συγγενών των αγνοουμένων.

    Σε αυτό το πλαίσιο θα ζητήσει συνάντηση με το τρίτο μέλος της ΔΕΑ Κριστόφ Ζιρόντ, θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Ανθρωπολογικό εργαστήριο για να ενημερωθεί και να συνδράμει ακόμα και οικονομικά στο έργο τους.

    Ο Αρχιεπίσκοπος διατύπωσε τη βεβαιότητα πως και ο Μουφτής των Τ/Κ διαθέτει την ίδια ευαισθησία επί του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος και τον κάλεσε να απευθύνει την ίδια έκκληση προς τους Τ/Κ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 28 July 2007 - 9:29:12 UTC