Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-07-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - Τ/Κ ΗΓΕΣΙΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - Τ/Κ ΗΓΕΣΙΑ

    Ο κάθε αντικειμενικός παρατηρητής κατανοεί απόλυτα πως οι κινήσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας έχουν στόχο την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, προσθέτοντας ότι ενόσω υπάρχει στασιμότητα στο Κυπριακό, υπάρχουν κίνδυνοι και η ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος ``κοσσοβοποίησης`` του Κυπριακού, ο κ. Πάλμας είπε ότι ``ο κίνδυνος κοσσοβοποίησης ή διχοτόμησης είναι πάντα ορατός και, όσο υπάρχει στασιμότητα και εκκρεμότητα για μη επίλυση του Κυπριακού, οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας και οφείλουμε να είμαστε πάντα σε εγρήγορση και να προσπαθούμε να τους αντιμετωπίζουμε``.

    Σε ερώτηση εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι η τ/κ πλευρά θα αρχίσει να αξιώνει αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία, ο κ. Πάλμας είπε ότι ``εκείνο το οποίο υπάρχει, όχι ως ένδειξη αλλά ως θέση, από την τ/κ πλευρά είναι η μόνιμη προσπάθεια για αναβάθμιση του ψευδοκράτους``. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Πάλμας είπε ότι ``μόνιμη πρόθεση και μόνιμη διάθεση, τουλάχιστον έτσι καταγράφεται από τις κινήσεις που γίνονται, είναι η προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους και αυτό οδηγεί σε πιθανή δημιουργία τέτοιων καταστάσεων για μη σωστή λύση του Κυπριακού``.

    Πρόσθεσε ότι ``ένας αντικειμενικός παρατηρητής καταλαβαίνει και κατανοεί με απόλυτο τρόπο πως όλες οι κινήσεις τις οποίες κάνουν το ψευδοκράτος και η τ/κ ηγεσία είναι προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του ψευδοκράτους``. Σε ερώτηση εάν τότε η ΕΕ και ο ΟΗΕ δεν είναι αντικειμενικοί παρατηρητές, ο κ. Πάλμας είπε ότι ``μέρος της ΕΕ ή μέρος πολιτικών προσωπικοτήτων οι οποίοι πολιτεύονται στην ΕΕ προφανώς εννοείτε ότι κάνουν τέτοιες κινήσεις και όχι βεβαίως η ΕΕ ως οικογένεια ή ως οντότητα ή ως ευρωπαϊκός οργανισμός``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 30 July 2007 - 11:29:15 UTC