Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΛΑΤ
  • [02] ΥΠΕΞ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΗΠΑ - ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
  • [04] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΛΑΤ

    Την ελπίδα όπως υλοποιηθούν οι δηλώσεις από τουρκοκυπριακής πλευράς, προκειμένου η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, στις 5 Σεπτεμβρίου, αποδειχτεί ουσιαστική και αποτελεσματική, εξέφρασε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο του 15ου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων, η κ. Μαρκουλλή είπε πως ``θα πρέπει να περιμένουμε. Παρακολουθούμε τις δηλώσεις από τ/κ πλευράς και ευχόμαστε πραγματικά οι δηλώσεις αυτές να υλοποιηθούν, ούτως ώστε την 5η Σεπτεμβρίου να έχουμε μια ουσιαστική και αποτελεσματική συνάντηση``.

    ``Αυτό που είναι το ζητούμενο είναι η έναρξη της λειτουργίας των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών, όπως προβλέπει και η συμφωνία και η διαδικασία Γκαμπάρι``, πρόσθεσε.

    Αναφορικά με τα διαβήματα στα Ηνωμένα Εθνη για υποκλοπή ρεύματος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου από το κατοχικό καθεστώς στην Πύλα και τις απειλές κατά των Ε/Κ κατοίκων του χωριού, η κ. Μαρκουλλή είπε πως αναμένει τα αποτελέσματα των διαβημάτων από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην έδρα του ΟΗΕ.

    Επανέλαβε ότι το θέμα αυτό ``είναι πάρα πολύ σοβαρό`` και πρόσθεσε ότι ``θα γίνουν όλα τα διαβήματα στο ψηλότερο δυνατόν επίπεδο τόσο εδώ στη Λευκωσία όσο και στη Νέα Υόρκη``.

    [02] ΥΠΕΞ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Φθάνει την Πέμπτη στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Luis Filipe Marques Amado.

    Το βράδυ, ο κ. Amado θα παρακαθίσει σε ιδιωτικό δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του στην οικία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Την Παρασκευή στις 9 πμ ο κ. Amado θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και θα ακολουθήσουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

    [03] ΗΠΑ - ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

    Η συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών σε επενδύσεις, όπως την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί επιχειρηματική απόφαση και όχι πολιτική, δήλωσε ο εκτελών χρέη εκπροσώπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Γκονζάλο Γκαλέγκος.

    Πρόσθεσε ότι ``μια αμερικανική εταιρεία είναι μεταξύ των διαγωνιζομένων`` και υπογράμμισε ότι ``η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κυρίαρχο κράτος με δικαίωμα να προκηρύσσει διαγωνισμούς εντός της δικής του αποκλειστικής οικονομικής ζώνης``.

    [04] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Η Κύπρος θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής μεταξύ 1 -10 Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας στα Λατσιά.

    Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής είναι η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής και είναι η τρίτη φορά κατά τα τελευταία 12 χρόνια που η Διεθνής Ομοσπονδία εμπιστεύεται τη διοργάνωση των αγώνων αυτών στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 22 August 2007 - 13:29:16 UTC