Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ
  • [04] US OPEN: ΠΑΓΔΑΤΗΣ

  • [01] ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    Στους 63 έφτασε ο συνολικός αριθμός των νεκρών που οφείλονται στις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της χώρας.

    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός αυτός αφορά τους νεκρούς, των οποίων η πιστοποίηση θανάτου έγινε σε Υγειονομικούς Σχηματισμούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας

    Στην Πελοπόννησο καταγράφηκαν 59 νεκροί και στην Εύβοια 4 νεκροί.

    Εξάλλου, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τα εγκλήματα των εμπρησμών υπάγονται στις περιπτώσεις του άρθρου του Ποινικού Κώδικα για τις τρομοκρατικές πράξεις καθώς και για να διακριβωθούν οι υπαίτιοι των προαναφερόμενων αξιόποινων πράξεων, διέταξε ο , αρμόδιος για θέματα Τρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος, Εισαγγελέας Εφετών Δημήτριος Παπαγγελόπουλος.

    Οπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας, το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου διαβιβάστηκε στον διευθυντή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑ

    Η Κύπρος θα αναλάβει συμβολικά την ανοικοδόμηση και τον εξοπλισμό όσων κατοικιών έχουν καταστραφεί σε μια από τις πληγείσες από τις πυρκαγιές κοινότητες της Ελλάδας καθώς και την αποκατάσταση των τομέων και πηγών εισοδήματος των κατοίκων της κοινότητας αυτής, την οποία θα υποδείξει η Κυβέρνηση της Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω των πυρκαγιών.

    Παράλληλα κάλεσε τους ιδιώτες και τα οργανωμένα σύνολα που έχουν την πρόθεση να πραγματοποιήσουν εράνους ``όπως καταθέσουν όσα μπορούν με γενναιοδωρία και με αγάπη και εκδήλωση αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο ελληνικό λαό σε ειδικούς λογαριασμούς που θα ανοιχθούν σε όλες τις τράπεζες της Κύπρου, και οι οποίοι θα λειτουργούν υπό την εποπτεία της Κυβέρνησης``.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως ``ο Κυπριακός Ελληνισμός συμμετέχει στην οδύνη και στον πόνο των πληγέντων και του ελληνικού κράτους και εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του προς το δοκιμαζόμενο αδελφό ελληνικό λαό``.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ

    Νέα αποστολή εθελοντών μετέβη στην Ελλάδα από την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου για την Ελλάδα για να βοηθήσουν στο έργο της Πυρόσβεσης.

    Η αποστολή αποτελείται από 32 εθελοντές μέλη του Πυροσβεστικού σώματος μεταξύ αυτών και οι δύο πρώην διευθυντές της Πυροσβεστικής Γιώργος Χατζηγεωργίου και Γιώργος Παπαγεωργίου. Στην αποστολή συμμετέχουν και 24 πολίτες, μέλη του Σωματείου «Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Κύπρου».

    Επικεφαλής των Εθελοντών Πυροσβεστών είναι ο Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και των Εθελοντών ο Χρίστος Γιανναράς.

    Τούς εθελοντές αποχαιρέτησε στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σοφοκλής Σοφοκλέους ο οποίος τους ευχήθηκε «καλό ταξίδι και καλά αποτελέσματα», προσθέτοντας ότι ``οι στιγμές που περνάμε είναι στιγμές ευθύνης και συγκίνησης, ευθύνης γιατί αναλαμβάνετε και εσείς με την σειρά σας ένα τεράστιο βάρος να εκπροσωπήσετε την Κυπριακή Δημοκρατία και ουσιαστικά τον εθελοντισμό του τόπου``.

    [04] US OPEN: ΠΑΓΔΑΤΗΣ

    Ο Μάρκος Παγδατής αντιμετωπίζει σήμερα τον Λευκορώσο Μαξ Μίρνι, 106ο στην παγκόσμια κατάταξη, σε αγώνα για τον πρώτο γύρο του αμερικανικού Οπεν, του τέταρτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς.

    Ο αγώνας αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 18:00 ώρα Κύπρου


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 27 August 2007 - 13:29:26 UTC